Γερμανία: Ισχνή άνοδος στις εργοστασιακές παραγγελίες τον Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Ισχνή άνοδος στις εργοστασιακές παραγγελίες τον Φεβρουάριο
Πιο αργά απ΄ ότι αναμενόταν αυξήθηκαν οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες τον Φεβρουάριο στην Γερμανία.

Πιο αργά απ΄ ότι αναμενόταν αυξήθηκαν οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες τον Φεβρουάριο στην Γερμανία, δείχνοντας ότι η ασθενής ζήτηση στον μεταποιητικό τομέα συνεχίζει να επιβαρύνει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε εποχική και ημερολογιακά προσαρμοσμένη βάση, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Δημοσκόπηση του Reuters από αναλυτές είχε προβλέψει άνοδο της τάξης του 0,8%.

Ωστόσο, η αύξηση οφείλεται αποκλειστικά στον ελαφρώς μεγαλύτερο αριθμό μεγάλων παραγγελιών, δήλωσε ο ανώτερος οικονομολόγος της Commerzbank Ralph Solveen, σημειώνοντας ότι εάν αυτές εξαιρεθούν, το αποτέλεσμα ήταν μια περαιτέρω πτώση της τάξης του 0,8%.

«Η τάση της ζήτησης για γερμανικά βιομηχανικά προϊόντα συνεχίζει επομένως να δείχνει πτωτική», δήλωσε ο Solveen.

Η γερμανική οικονομία αναμένεται να εισέλθει σε νέα τεχνική ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2024, αφού συρρικνώθηκε κατά 0,3% το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Αν και η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών έδειχνε σημάδια σταθεροποίησης, τα εργοστάσια εξακολουθούν να δυσκολεύονται.

Οι εγχώριες βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,5% σε μηνιαία βάση, ενώ οι παραγγελίες εξωτερικού μειώθηκαν κατά 0,7%. Οι νέες παραγγελίες από την ευρωζώνη μειώθηκαν κατά 13,1% τον μήνα. Αντίθετα, οι νέες παραγγελίες από χώρες εκτός του ευρώ αυξήθηκαν κατά 7,8%.

Η ύφεση στον μεταποιητικό τομέα, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο της οικονομίας της Γερμανίας, συνεχίστηκε τον Μάρτιο, έδειξε ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Μεταποίησης (PMI).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Πτώση στις τιμές κατοικιών για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες

Κίνα: Ταχεία αύξηση κερδών κατέγραψαν οι μεγαλύτερες εταιρίες του διαδικτύου στο πρώτο δίμηνο του έτους

Γέλεν: Η Κίνα είναι υπερβολικά μεγάλη για να εξαγάγει το δικό της τρόπο για ταχεία ανάπτυξη

gazzetta
gazzetta reader insider insider