Θετική η BofA για τις «φθηνές» ευρωτράπεζες - Έρχεται δυνατό Q1 με διανομές ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετική η BofA για τις «φθηνές» ευρωτράπεζες - Έρχεται δυνατό Q1 με διανομές ρεκόρ
Θετική για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο είναι η Bank of America.

Θετική για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο είναι η Bank of America, αναμένοντας αρκετά καλά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Tο μόνο παράλογο που εντοπίζει είναι τα χαμηλά επίπεδα δεικτών αποτίμησης στα οποία συνεχίζουν να διαπράγματευονται παρά την υψηλή κερδοφορία και τις γαλαντόμες διανομές.

Η θέση της BofA έρχεται να προστεθεί σε αυτά που ανέφερε το insider.gr σε θέμα με τίτλο «Οι αδικημένες των αγορών ευρωπαϊκές τράπεζες, τα buybacks και το «κρυφό» re-rating των ελληνικών τραπεζών». Παράλληλα, η άποψη των αναλυτών που καλύπτουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες έρχεται σε αντίθεση έως και εκθέτει τον αναλυτή της BofA που καλύπτει τις ελληνικές τράπεζες που είχε μια άκρως συντηρητική έως και αρνητική θέση για αυτές.

Οι αναλυτές αναμένουν ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο από τις ευρωπαϊκές τράπεζες με σταθερή κερδοφορία για φέτος και περαιτέρω ενίσχυση το 2025. «Ναι, τα επιτόκια έχουν θα αρχίζουν να μειώνονται, αν είναι με μέτριο ρυθμό, και σε επίπεδο ιστορικά ευνοϊκό σημείο για τις τράπεζες. Ωστόσο, οι όγκοι έχουν σταθεροποιηθεί και βλέπουμε μια σημαντική ανάκαμψη, ενώ τα hedges συμβάλλουν για άλλα τρία χρόνια. Οι προμήθειες και τα έσοδα από συναλλαγές συνεχίζουν προς υψηλότερα επίπεδα και γιαυτούς τους λόγους είμαστε θετικοί για τον κλάδο», αναφέρουν οι ίδιοι.

Παράλληλα, οι διανομές φτάνουν σε επίπεδο ρεκόρ, στα 34 δισ. ευρώ για το 2023, με την τρέχουσα μερισματική απόδοση να φτάνει στο άκρως εντυπωσιακό 7% με συν ένα 4% από επαναγορές ιδίων. Η BofA θεωρεί αυτά τα επίπεδα αρκετά βιώσιμα, καθώς οι υποκείμενες αποδόσεις έχουν ομαλοποιηθεί και ενώ οι ρυθμιστικές απαιτήσεις έχουν εν μέρει υποχωρήσει.

Το μόνο στρεβλό που εντωπίζει η BofA, είναι το επίπεδο στο οποίο τιμολογούνται από τις αγορές. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές οι χαμηλότερες πιέσεις θα οδηγήσουν σε υψηλότερες αξιολογήσεις για τις τράπεζες, καθώς ο κίνδυνος απομείωσης απομακρύνεται. Σημειώνουν μάλιστα πως έχουν τουλάχιστον 41%-48% ανοδικά περιθώρια για να φτάσουν απλώς στα ιστορικά υψηλά που έπαιζα σε δείκτη P/E.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider