Άλλο ένα ρεκόρ για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλλο ένα ρεκόρ για τον χρυσό
Συνεχίζει ακάθεκτος την ανοδική του πορεία ο χρυσός.

Τελευταία ενημέρωση 18.21

Συνεχίζει ακάθεκτος την ανοδική του πορεία ο χρυσός, φτάνοντας σήμερα σε ένα ακόμη ιστορικό υψηλό επίπεδο, κίνηση που πυροδοτείται από τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων αλλά και από την ελκυστικότητα του κίτρινου μετάλλου ως ασφαλούς επενδυτικού καταφύγιου.

Η τιμή spot του χρυσού πρόσθεσε 1,32% στα 2.265,53 δολ. ανά ουγγιά. Το αμερικανικό συμβόλαιο για παράδοση Ιουνίου βρέθηκε να ενισχύεται ως και 2%, στα 2.256,20 δολ. ανά ουγγιά.

«Νομίζω είναι μια πραγματικά συναρπαστική φάση για τον χρυσό», λέει ο Joseph Cavatoni, στρατηγικός αναλυτής αγοράς του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού. «Αυτό που τον οδηγεί, νομίζω, είναι οι διάφοροι κερδοσκόποι της αγοράς που αρχίζουν πραγματικά να να νιώθουν σιγουριά και άνεση με τις μειώσεις της Fed», προσθέτει.

Όσοι παρακολουθούν την αγορά αναμένουν μια μείωση των επιτοκίων της Fed τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Σημειώνεται πως ο δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών (PCE) στις ΗΠΑ, ο οποίος και αποτελεί τον προτιμώμενο δείκτη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την μέτρηση του πληθωρισμού, «έτρεξε» τον Φεβρουάριο με ρυθμό 2,8% σε ετήσια βάση, όπως ανέμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο κύμα απολύσεων σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις - Υψηλό κόστος δανεισμού και αβεβαιότητα οι αιτίες

Η Premier Capital ανοίγει ξανά το εστιατόριο McDonald’s στη Ρόδο

Ν. Κορέα: «Βουτιά» 12% στις εισαγωγές τον Μάρτιο - Αυξήθηκαν για 6ο σερί μήνα οι εξαγωγές

gazzetta
gazzetta reader insider insider