Στα «πράσινα» η Wall Street πριν την Fed - Νέο ρεκόρ για τον S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «πράσινα» η Wall Street πριν την Fed - Νέο ρεκόρ για τον S&P 500
Άνοδος 300 μονάδων για τον Dow Jones πριν τις ανακοινώσεις της Fed.

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Τρίτης στην Wall Street, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει επικεντρωμένο στην διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και στις ανακοινώσεις της Fed σχετικά με τη νομισματική της πολιτική, τη στιγμή που η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμά πως η Τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια, με τις εκτιμήσεις να τοποθετούν τις πρώτες μειώσεις τον προσεχή Ιούνιο.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε υψηλότερα κατά 320 μονάδες ή 0,83% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα επίπεδα των 39.110 μονάδων, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος διαμορφώθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά στις 5.178 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,56%. Σε θετικό έδαφος, τέλος, και ο τεχνολογικός κλάδος, με τον Nasdaq να κλείνει στις 16.166 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,39%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, σε θετικό έδαφος (+1%) -παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε τις πρώτες ώρες των συναλλαγών- έκλεισε η μετοχή της Nvidia, στον απόηχο του συνεδρίου κατά το οποίο ο τεχνολογικός κολοσσός αποκάλυψε το πιο πρόσφατο τσιπ AI της, με την ονομασία Blackwell.

Με απώλειες σχεδόν 9% έκλεισαν οι μετοχές της Super Micro Computer, ενώ «βουτιά» άνω του 5% κατέγραψε η μετοχή της MicroStrategy, συνέπεια της ισχυρής πτώσης που κατέγραψε το bitcoin, μετά τα ιστορικά υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας.

Στα της συνεδρίασης της Fed, το εργαλείο CME FedWatch βλέπει πιθανότητες 99% η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ αναφορικά με τα επόμενα βήματα προς τη νομισματική χαλάρωση αλλά και σε σχέση με τις προοπτικές της ισχυρότερης οικονομίας στον πλανήτη

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών σε έρευνα του δικτύου CNBC, η πιθανότητα η αμερικανική οικονομία να αποφύγει την ύφεση συγκεντρώνει ποσοστό 52% έναντι 47% τον Ιανουάριο, με το ποσοστό να υπερβαίνει το 50% για πρώτη φορά από τότε που τέθηκε η ερώτηση τον Ιούλιο. Η πιθανότητα ύφεσης τους επόμενους 12 μήνες μειώθηκε στο 32%, το χαμηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2022 και από 39% τον Ιανουάριο και 63% τον Νοέμβριο.

Μάκρο

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας άνοδος σημειώνεται στην κατασκευή νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, η οποία σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου ανέκαμψε κατά 10,7% τον Φεβρουάριο - 1,52 εκατ. μονάδες σε ετήσια βάση, σημειώνοντας υψηλά κέρδη 9 μηνών. Οι οικονομολόγοι της Wall Street ανέμεναν αύξηση 7,4% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση.

Οι νέες οικοδομικές άδειες, που σηματοδοτούν την επικείμενη κατασκευή, αυξήθηκαν κατά 1,9% τον Φεβρουάριο, φτάνοντας επίσης σε ετήσια βάση τις 1,52 εκατ. μονάδες και σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 1,4% στις 1,49 εκατ. μονάδες τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Σε υψηλό σχεδόν 5 μηνών λόγω των επιθέσεων στα διυλιστήρια της Ρωσίας

Χρυσός: Μικρή υποχώρηση πριν την συνεδρίαση της Fed

Eυρωαγορές: Στα πράσινα οι δείκτες με τα μάτια στραμμένα στη Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider