Bitcoin: Βουτιά 6,5% μετά το ιστορικό ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Βουτιά 6,5% μετά το ιστορικό ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας
Επεκτείνει τις απώλειες του το Bitcoin την Τρίτη, υποχωρώντας περισσότερο από 10.000 δολάρια από το ρεκόρ που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα. 

Τελευταία ενημέρωση: 20:18

Επεκτείνονται οι απώλειες για το Bitcoin την Τρίτη, αφού έφτασε να υποχωρεί περισσότερο από 10.000 δολάρια μετά το ρεκόρ που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το CNBC, η ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων βρέθηκε να διαπραγματεύεται χαμηλότερα μέχρι και 6,5% σύμφωνα με το Coin Metrics. Πλέον έχει μαζέψει ελαφρώς τις απώλειες και κινείται στο -3,77%. Την περασμένη εβδομάδα είχε σκαρφαλώσει στα 73.679 δολάρια.

«Εξαιτίας της διαπραγμάτευσης των ETFs και της άντλησης μεγάλης ποσότητας bitcoin από την αγορά, η οποία συνεχίζει να μειώνει την ρευστότητα, αυτά τα απότομα σκαμπανεβάσματα θα μπορούσαν να γίνουν πιο συχνά και μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να χάσουν την πίστη τους στην ακεραιότητα του bitcoin και να αρχίσουν να κοιτάζουν σε άλλα crypto assets», δήλωσε ο Bartosz Lipiński, Διευθύνων Σύμβουλος της Cube.Exchange.

Αυτή η κίνηση παρέσυρε χαμηλότερα και τα άλλα κρυπτονομίσματα. Το Ether έχασε περισσότερο από 5% και διαπραγματεύεται στα 3.287,58 δολάρια αφού ξεπέρασε τα 4.000 δολάρια την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2021, μία πτώση την οποία είχαν προβλέψει ορισμένοι αναλυτές μετά την αναβάθμιση του δικτύου Dencun. Το Solana υποχώρησε 8%, το dogecoin 7% και το XRP 2%.

Απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου των crypto, όπως η MicroStrategy που υποχωρεί 15% και η CoinBase που χάνει 8%.

«Σε γενικές γραμμές, θα ήταν λογικό αυτή η απόσυρση να είναι βραχύβια και το ράλι να ξαναρχίσει – αν και το σκηνικό μιας ύφεσης το επόμενο έτος πλανάται στις αγορές και θα μπορούσε να μετριάσει το ράλι με τρόπους που ίσως δεν μπορούμε να προβλέψουμε» επισήμανε ο Lipiński.

Η πτώση του Bitcoin ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές ξεκίνησαν να αποκομίζουν κέρδη αφού είχε εκτοξευθεί περίπου κατά 70% από την αρχή του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Τέλος στα αρνητικά επιτόκια μετά από 17 χρόνια - Τι σημαίνει για οικονομία, επιχειρήσεις και επενδύσεις

Έσπασε το ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο μετά την Moody's

Bitcoin: Τιμή άνω των 80.000 δολαρίων προβλέπει ο CEO της Binance

gazzetta
gazzetta reader insider insider