Νέο ιστορικό υψηλό για τον ασταμάτητο χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ιστορικό υψηλό για τον ασταμάτητο χρυσό
Οι τιμές του χρυσού εκτινάχθηκαν σε νέο υψηλό ρεκόρ την Παρασκευή, καθώς η άνοδος της ανεργίας στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει σύντομα τη μείωση των επιτοκίων.

Οι τιμές του χρυσού εκτινάχθηκαν σε νέο υψηλό ρεκόρ την Παρασκευή, καθώς τα στοιχεία από την άνοδο του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα μπορούσε να αρχίσει σύντομα τη μείωση των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% κλείνοντας στα 2.170,55 δολάρια ανά ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν κατά 0,9% υψηλότερα στα 2.185,50 δολάρια. Ο χρυσός σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία ποσοστιαία άνοδο από τα μέσα Οκτωβρίου.

Ο χρυσός έφτασε στο ιστορικό υψηλό, μετά από έκθεση που έδειξε αύξηση του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ και συγκράτηση των μισθολογικών κερδών παρά την επιτάχυνση της αύξησης της απασχόλησης τον Φεβρουάριο.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι θα παραμείνει η ίδια υποκείμενη προυπόθεση, την οποία αποτελεί ο συνδυασμός της προσδοκίας ότι η Fed θα συνεχίσει να μειώνει τα επιτόκια αργότερα αυτό το έτος και της αδυναμίας του δολαρίου», δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures.

Το δολάριο υποχώρησε κατά 0,1% χαμηλότερα, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους ξένους αγοραστές, ενώ η απόδοση του 10ετούς Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ υποχώρησε σε χαμηλό άνω του ενός μηνός.

Οι επενδυτές ανέβασαν την πρόβλεψή τους πως η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Μάιο σε περίπου 30% μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας, αν και ο Ιούνιος παραμένει το πιο πιθανό σενάριο στο 73%.

Ο χρυσός ξεκίνησε το ράλι του την Τρίτη, όταν ξεπέρασε το peak του Δεκεμβρίου, διατηρώντας το προφίλ του ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

«Αυτή η έκθεση (για τις θέσεις εργασίας) θα θεωρηθεί ως μια που κρατά τη Fed στην πορεία για να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο. Οι τιμές του χρυσού θα συνεχίσουν να κινούνται υψηλότερα συνολικά, αν και μπορεί να χρειαστεί μια σύντομη διόρθωση», δήλωσε ο Tai Wong, ανεξάρτητος έμπορος μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ

Χρηματιστήριο: Σε χαμηλές πτήσεις συνέχισαν οι τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider