Σπάει τα κοντέρ ο χρυσός: 6ο συνεχόμενο ρεκόρ - «Πάτησε» και τα 2.165 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπάει τα κοντέρ ο χρυσός: 6ο συνεχόμενο ρεκόρ - «Πάτησε» και τα 2.165 δολάρια
Με σπασμένα τα φρένα συνεχίζει την ανοδική πορεία του ο χρυσός, καθώς την Πέμπτη πέτυχε φρέσκο ιστορικό υψηλό - το 6ο κατά σειρά.

Με σπασμένα τα φρένα συνεχίζει την ανοδική πορεία του ο χρυσός, καθώς την Πέμπτη πέτυχε φρέσκο ιστορικό υψηλό - το 6ο κατά σειρά- «πατώντας» και πάνω από το φράγμα των 2.165 δολαρίων, εν μέσω της επενδυτικής αισιοδοξίας πως η αντίστροφη μέτρηση για τη μείωση των επιτοκίων έχει ξεκινήσει για τα καλά, σε συνδυασμό με τις μαζικές αγορές του πολύτιμου μετάλλου από τις κεντρικές τράπεζες που προσφεύγουν σε ασφαλή καταφύγια.

Αναλυτικότερα, ο χρυσός παράδοσης Απριλίου ενισχύθηκε 0,3% στα 2.165,30 δολάρια η ουγγιά. Ο χρυσός έχει κερδίσει πάνω από 300 δολάρια από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς. Παράλληλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 1% στα 24,40 δολάρια, ενώ η πλατίνα ισχυροποιήθηκε 1,4% στα 919,85 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, το παλλάδιο διολίσθησε 0,1% στα 1.040,76 δολάρια, μετά από άνοδο έως και 12% την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζερόμ Πάουελ επεσήμανε πως η Fed «δεν απέχει πολύ» από το να αποκτήσει αρκετή εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός οδεύει προς τον στόχο του 2%, ώστε να είναι σε θέση να ξεκινήσει τις περικοπές στο κόστος δανεισμού. Παράλληλα, οι traders δίνουν 72% πιθανότητα ψαλιδίσματος των επιτοκίων τον Ιούνιο, έναντι περίπου 63% στις 29 Φεβρουαρίου.

Τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων οδηγούν στα ύψη τις τιμές του χρυσού και όλοι ανυπομονούν για αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή αγοράς του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού, Τζόζεφ Καβατόνι. «Οι αγορές χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν επίσης να είναι πολύ ισχυρές», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Στιλ, αναλυτής πολύτιμων μετάλλων στην HSBC υπογραμμίζει πως οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι είναι επίσης ο κύριος μοχλός κερδών για το πολύτιμο μέταλλο. «Έχουμε μόνο μια μικρή ομάδα assers που οι επενδυτές μπορούν πραγματικά να ονομάσουν ασφαλή καταφύγια, και ο χρυσός είναι το νούμερο ένα μεταξύ αυτών» σχολίασε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ταρακούνησαν και φόβισαν το Χρηματιστήριο οι τράπεζες

Ευρωαγορές: Ιστορικό ρεκόρ για Stoxx 600

S&P: Θετική εξέλιξη για το τραπεζικό σύστημα η αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Πειραιώς

gazzetta
gazzetta reader insider insider