Ασταμάτητος ο χρυσός - Τρίτο διαδοχικό ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ασταμάτητος ο χρυσός - Τρίτο διαδοχικό ρεκόρ
Τρίτο διαδοχικό ιστορικό υψηλό μετά τα ρεκόρ της Παρασκευής και της Δευτέρας.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ για τρίτη διαδοχική ημέρα έκλεισαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, καθώς το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει να επωφελείται σημαντικά τόσο από τις προσδοκίες της αγοράς πως η Fed θα ξεκινήσει στο προσεχές μέλλον τις πρώτες μειώσεις στα επιτόκιά της όσο και από την γεωπολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί διεθνώς εν μέσω των συρράξεων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Απριλίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 2.141,90 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη περίπου 0,7%.

Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του μετάλλου από το 1974 όταν ξεκίνησε η ημερήσια διαπραγμάτευση των τιμών και για το τρίτο διαδοχικό ιστορικό υψηλό της τιμής μετά τα ρεκόρ της Παρασκευής και της Δευτέρας. Στην spot αγορά, οι τιμές του χρυσού ενισχύθηκαν περίπου 0,7% στα 2.129 δολάρια/ουγγιά.

Σύμφωνα με αναλυτές της Citi, οι τιμές του χρυσού συγκεντρώνουν 25% πιθανότητες να πιάσουν τα 2.300 δολάρια κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, ενώ βασική τους εκτίμηση είναι πως οι τιμές θα παραμείνουν πάνω από τα επίπεδα των 2.150 δολάρια, καθώς πολλοί επενδυτές βλέπουν το μέταλλο ως «αντιστάθμισμα» της ύφεσης που επικρατεί στις αγορές των μετοχών και των ομολόγων, εξαιτίας και της αβεβαιότητας που προκαλούν οι επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Νέα πτώση με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Η Nvidia έγινε η 3η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο - «Εκθρόνισε» την Aramco

gazzetta
gazzetta reader insider insider