Goldman Sachs: Ανεβάζει τον πήχη για τον S&P 500 φέτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Ανεβάζει τον πήχη για τον S&P 500 φέτος
Λίγους μήνες μετά τον καθορισμό του στόχου για τον δείκτη S&P 500 το 2024, οι αναλυτές της Goldman Sachs Group ενίσχυσαν τις προβλέψεις τους για δεύτερη φορά, καθώς η χρηματιστηριακή αγορά κατέλαβε το σημαντικό ορόσημο των 5.000 μονάδων αυτόν τον μήνα.

Λίγους μήνες μετά τον καθορισμό του στόχου για τον δείκτη S&P 500 το 2024, οι αναλυτές της Goldman Sachs Group αναβάθμισαν τις προβλέψεις τους για δεύτερη φορά, καθώς η χρηματιστηριακή αγορά κατέλαβε το σημαντικό ορόσημο των 5.000 μονάδων αυτόν τον μήνα.

«Οι αυξημένες προβλέψεις για τα κέρδη είναι ο βασικός καταλύτης για την αναθεώρηση», σημείωσε η ομάδα, με επικεφαλής τον David Kostin σε σημείωμα προς τους πελάτες του οίκου.

Ο Kostin εκτιμά τώρα ότι ο S&P 500 θα φτάσει στις 5.200 μονάδες μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, που αντιστοιχεί σε ανοδική αναθεώρηση της πρόβλεψής του κατά περίπου 2% από το επίπεδο των 5.100 μονάδων που προέβλεψε στα μέσα Δεκεμβρίου. Ο νέος στόχος συνεπάγεται άλμα 3,9% από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Στην αρχική του πρόβλεψη, τον Νοέμβριο, ο Kostin ανέμενε ότι ο S&P 500 θα έφτανε τις 4.700 μονάδες έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Ο στόχος των 5.200 μονάδων της Goldman για τον S&P 500 το 2024 είναι μεταξύ των υψηλότερων στην Wall Street και ευθυγραμμίζεται με αυτόν του Tom Lee της Fundstrat Global Advisors και του John Stoltzfus της Oppenheimer Asset Management.

Οι στρατηγικοί αναλυτές του οίκου αναβάθμισαν την πρόβλεψη για τα κέρδη ανά μετοχή στο έτος, στα 241 δολάρια και 256 δολάρια το 2025, από 237 δολάρια και 250 δολάρια προηγουμένως. Αυτό αντικατοπτρίζει την πρόβλεψή τους για «ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη και υψηλότερη κερδοφορία» στους τομείς ΙΤ και υπηρεσιών επικοινωνίας, οι οποίοι περιλαμβάνουν τις λεγόμενες «Υπέροχες 7» (Mafnificent 7), όπως η Apple, η Microsoft Corp., η Nvidia Corp.,η Alphabet και η Meta Platforms.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WhatsApp: 10 χρόνια από την εξαγορά του από το Facebook

gazzetta
gazzetta reader insider insider