Τα κέρδη ενόψει Fed δεν «έσβησαν» τις μηνιαίες απώλειες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα κέρδη ενόψει Fed δεν «έσβησαν» τις μηνιαίες απώλειες
Αυτό το μήνα ο χρυσός έχει υποχωρήσει κατά 0,8% μέχρι στιγμής.

Ο χρυσός έχασε μέρος των προηγούμενων κερδών του την Τετάρτη, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν είναι έτοιμη να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Η τιμή του χρυσού spot σημείωσε άνοδο 0,5% στα 2.047,09 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,7% στα 2.064,2 δολάρια.

Η τιμή spot του χρυσού ενισχύθηκε σήμερα κατά 0,7% στα 2.050.09 δολάρια η ουγγιά, ενώ το αμερικανικό συμβόλαιο για το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε κέρδη 0,9% και στα 2,049,40 δολάρια η ουγγιά. Τα σημερινά κέρδη του χρυσού, ωστόσο, δεν ήταν ικανά να «σβήσουν» τις απώλειες που καταγράφει το πολύτιμο μέταλλο σε επίπεδο μήνα, οπότε και κινείται 0,6% χαμηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο στο τέλος Δεκεμβρίου, μήνα κατά τον οποίο μάλιστα σημείωσε και ιστορικό υψηλό.

Μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς προχώρησε στην τέταρτη διαδοχική παύση και κατέστησε σαφές ότι δεν είναι έτοιμη να αρχίσει τις μειώσεις, όπως αποτυπώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε. Η κεντρική τράπεζα δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχουν ακόμη σχέδια για μείωση των επιτοκίων με τον πληθωρισμό να εξακολουθεί να τρέχει πάνω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

Οι τιμές του αργύρου spot υποχώρησαν κατά 0,5% στα 23,0505 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,2% στα 923,266 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 1% στα 985,6459 δολάρια. Και τα τρία μέταλλα ήταν έτοιμα για μηνιαία πτώση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έγινε το «πράσινο» 6 στα 6 στις ευρωαγορές - Κέρδη 1,5% για τον Stoxx 600 τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider