Δολάριο: Επεκτείνει τα κέρδη του σε αναμονή των νέων πληθωριστικών στοιχείων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δολάριο: Επεκτείνει τα κέρδη του σε αναμονή των νέων πληθωριστικών στοιχείων
Η έκθεσης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ είναι πιθανό να δώσει περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με τις προοπτικές νομισματικής πολιτικής της Fed.

Ενισχυμένο εμφανίζεται το δολάριο και την Δευτέρα καθώς η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνων παρέμεινε υποτονική εν όψει της έκθεσης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην εβδομάδα, η οποία είναι πιθανό να δώσει περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με τις προοπτικές νομισματικής πολιτικής της Fed

Το ιαπωνικό γεν σημείωσε μεγάλες απώλειες από την περασμένη εβδομάδα και κυμάνθηκε κοντά στο επίπεδο των 145 ανά δολάριο, ενώ τα ευαίσθητα στον κίνδυνο δολάρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας υποχώρησαν σε ένα επιφυλακτικό ξεκίνημα της εβδομάδας.

Έναντι του γεν, το δολάριο υποχώρησε 0,22% στα 144,29, ισοσκελίζοντας ορισμένα από τα κέρδη του από την περασμένη εβδομάδα, όταν σημείωσε άλμα 2,6% σε σχέση ιαπωνικό νόμισμα, την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Ιούνιο του 2022.

Το ράλι του δολαρίου υποστηρίχθηκε από την ανάκαμψη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές μετριάζουν τις προσδοκίες τους για τον ρυθμό και την κλίμακα των περικοπών των επιτοκίων της Fed φέτος.

Μια ανακοίνωση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένεται την Πέμπτη θα μπορούσε και πάλι να αλλάξει αυτές τις απόψεις, αφού τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι οι εργοδότες προσέλαβαν περισσότερους εργαζομένους από ό,τι αναμενόταν τον Δεκέμβριο, ενώ αύξησαν τους μισθούς σε σταθερό επίπεδο, υποδεικνύοντας μια ανθεκτική αγορά εργασίας.

Ωστόσο, ξεχωριστή έρευνα την ίδια μέρα έδειξε ότι ο τομέας των υπηρεσιών των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε σημαντικά τον περασμένο μήνα, πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 3-1/2 ετών, δίνοντας μια μικτή εικόνα της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Η τιμολόγηση της αγοράς δείχνει τώρα μια πιθανότητα περίπου 64% ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να χαλαρώνει τα επιτόκια ήδη από τον Μάρτιο, σε σύγκριση με μια πιθανότητα σχεδόν 90% πριν από μια εβδομάδα, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Κατά τα άλλα, η στερλίνα έχασε 0,12% στην τελευταία διαπραγμάτευση στα 1,27035 δολάρια, ενώ το ευρώ παρέμεινε σταθερό στα 1,09405 δολάρια, μετά από διολίσθηση 0,9% την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Συμφωνία στο Κογκρέσο για ομοσπονδιακό προϋπολογισμό 1,6 τρισ. δολαρίων

ΗΠΑ: Επτά κρίσιμα μέτωπα για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές

Μπέρμποκ: Έκκληση στο Ισραήλ για «λιγότερο εντατική» στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider