Wall Street: Οριακές διακυμάνσεις μετά το διήμερο των ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Οριακές διακυμάνσεις μετά το διήμερο των ρεκόρ
Με οριακές διακυμάνσεις κινούνται οι δείκτες μετά τα ρεκόρ του τελευταίου διημέρου, με τους επενδυτές να προσπαθούν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό που έφερε το μπαράζ των θετικών νέων.

Τελευταία ενημέρωση: 21:25

Με οριακές διακυμάνσεις κινούνται οι δείκτες στην Wall Street μετά τα συνεχή ρεκόρ του τελευταίου διημέρου, με τους επενδυτές να προσπαθούν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό που έφερε το μπαράζ των θετικών νέων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες οι οποίες διατήρησαν αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά και των μακροοικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ που βοήθησαν στη δημιουργία ενός κλίματος αισιοδοξίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,15% στις 37.190 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 0,24% στις 4.708 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,13% στις 14.781 μονάδες.

Χθες ο βιομηχανικός Dow Jones κατέγραψε νέο ρεκόρ, κλείνοντας στις 37.248 μονάδες, ανεβασμένος κατά 2,8% σε επίπεδα εβδομάδας. Ο δείκτης είναι καθοδόν να καταγράψει θετικό σερί εννέα εβδομάδων, το μεγαλύτερο από το 2019. Οι S&P και Nasdaq έχουν κλείσει υψηλότερα κατά 2,5% και οι δύο. Ο S&P οδεύει σε θετικό σερί επτά διαδοχικών εβδομάδων, ενώ απέχει μόλις 1,5% για να ξεπεράσει το ρεκόρ που κρατά από τον Ιανουάριο του 2022.

Στο ταμπλό η Costco ανεβαίνει 3,5% μετά τα καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε για το τρίμηνο.

Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών «βούτηξε» ο μεταποιητικός δείκτης Empire State που μετρά τη μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη, πέφτοντας 24 μονάδες και στο -14,5 τον Δεκέμβριο, από το +9,1 που βρισκόταν τον Νοέμβριο. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της WSJ, τοποθετούσαν τον δείκτη στο 4.

Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο δεν θα πρέπει να βιαστούν να χαλαρώσουν τον αγώνα τους ενάντια στον πληθωρισμό, ακόμη και όταν η Federal Reserve σηματοδοτεί ότι θα κάνει στροφή στην πολιτική της το επόμενο έτος, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Μερικές φορές οι χώρες δηλώνουν πρόωρα τη νίκη και μετά ο πληθωρισμός εδραιώνεται περισσότερο και ο αγώνας γίνεται σκληρότερος», δήλωσε σύμφωνα με το Bloomebrg, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε δημοσιογράφους στη Σεούλ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μάντις Μιούλερ, δήλωσε πως οι αγορές σπεύδουν να στοιχηματίσουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζαθα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια της από το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να εξετάσουμε ούτε μια πρόσθετη αύξηση των επιτοκίων, ούτε μια μείωση των επιτοκίων στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Εσθονός κεντρικός τραπεζίτης σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλό μήνα το παλλάδιο με ράλι 12%

Ισχυρά κέρδη 3% για το πετρέλαιο εν μέσω αισιοδοξίας για την παγκόσμια ζήτηση

Νέα κέρδη για τον χρυσό - «Άλμα» 6,4% για το ασήμι

gazzetta
gazzetta reader insider insider