Rebound στην Wall Street και επιστροφή στα κέρδη με οδηγό τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rebound στην Wall Street και επιστροφή στα κέρδη με οδηγό τον Nasdaq
Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,17% στις 36.117 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,80%Ρ στις 4.585 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,37% στις 14.339 μονάδες, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας «πρασίνισαν» τα ταμπλό και να ανέλαβαν ρόλο οδηγού.

Δυναμική αντίδραση εκδηλώθηκε στην Wall Street την Πέμπτη ξορκίζοντας το τριήμερο σερί απωλειών καθώς οι traders αντλούν αισιοδοξία από τα αμερικανικά μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν κυρίως τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,17% στις 36.117 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,80%Ρ στις 4.585 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,37% στις 14.339 μονάδες, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας «πρασίνισαν» τα ταμπλό και να ανέλαβαν ρόλο οδηγού. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Nasdaq ξεχωρίζει, κερδίζοντας 0,2%. Ο Dow και ο S&P 500 βρίσκονται σε ρυθμό να την ολοκληρώσουν χαμηλότερα κατά 0,3% και 0,2%, αντίστοιχα.

Η Alphabet μητρική της Google έκανε άλμα άνω του 5% μετά την κυκλοφορία του νέου μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης Gemini ενώ Nvidia και AMD ενισχύθηκαν από 2% και 9%, αντίστοιχα.

Η αγορά εργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο των επενδυτών αυτή την εβδομάδα, εν μέσω μιας σειράς μικτών ανακοινώσεων μακροοικονομικών δεδομένων. Ο αριθμός των εβδομαδιαίων αιτήσεων ανεργίας στις ΗΠΑ κινήθηκαν σε αριθμό κάτω από τις προσδοκίες των οικονομολόγων, ενώ ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεων ανεργίας μειώθηκε, υποδεικνύοντας ότι ο ρυθμός των απολύσεων δεν έχει αυξηθεί.

Τα στοιχεία για τις μισθοδοσίες στον ιδιωτικό τομέα που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι οι εργοδότες πρόσθεσαν λιγότερες θέσεις απ' ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι. Εν τω μεταξύ, ο όγκος των ανοιγμάτων θέσεων εργασίας τον Οκτώβριο έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη. Οι επενδυτές ελπίζουν σε μια «ψύξη» της αγοράς εργασίας που θα κάνει την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αισθανθεί πιο άνετα με την απόφασή της να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Εμπορεύματα

Σταθεροποιητικές τάσεις έδειξε την Πέμπτη ο χρυσός, με καύσιμο την εξασθένιση του δολαρίου, εν αναμονή σημαντικών οικονομικών στοιχείων για την αγορά απασχόλησης στις ΗΠΑ, που ίσως ρίξουν φως στην νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Fed. Ο χρυσός spot ενισχύθηκε 0,3% στα 2.029,92 δολάρια ανά ουγγιά ενώ τα futures του χρυσού στις ΗΠΑ απώλεσαν 0,1% στα 2.046,40 δολ. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινήθηκε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, ενώ το δολάριο υποχώρησε 0,3%, κάνοντας ελκυστικότερο τον χρυσό.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν και την Πέμπτη λόγω των ανησυχιών για την κινεζική οικονομία και την ιλιγγιώδη παραγωγή στις ΗΠΑ. Το Brent παράδοσης Φεβρουαρίου διολίσθησε 0,52% στα 73,91 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Ιανουαρίου απώλεσε 0,26%, στα 69,20 δολάρια το βαρέλι. Και οι δύο δείκτες αναφοράς έκλεισαν έτσι στις χαμηλότερες τιμές τους από τα τέλη Ιουνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έχασαν τα χθεσινά κέρδη οι ευρωαγορές

ΧΑ: Υπό πίεση ξανά οι τράπεζες για να βγει ένα ακόμη placement και το roll over στα παράγωγα

Eurogroup: Σε πλήρη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες ο προϋπολογισμός της Ελλάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider