Πτωτικό 3x3 στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικό 3x3 στη Wall Street
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,19% στις 36.054 μονάδες, ο S&P 500 απώλεσε 0,39% στις 4.549 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 0,58% στις 14.146 μονάδες.

Διευρύνθηκαν οι απώλειες στη Wall Street την Τετάρτη μετά το «κόκκινο» back to back κόντρα στα στοιχεία που έδειξαν κάμψη του πληθωρισμού και περαιτέρω επιβράδυνση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, με τους μισθούς να παρουσιάζουν την μικρότερη αύξηση εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Ο Dow Jones υποχώρησε 0,19% στις 36.054 μονάδες, ο S&P 500 απώλεσε 0,39% στις 4.549 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 0,58% στις 14.146 μονάδες.

Στην αρχή της σημερινής διαπραγμάτευσης, οι επενδυτές αναθάρρησαν καθώς οι εταιρείες δημιούργησαν μόλις 103.000 θέσεις το μήνα που πέρασε, λίγο χαμηλότερα από τον αναθεωρημένο προς τα κάτω αριθμό των 106.000 του Οκτωβρίου, χάνοντας την εκτίμηση οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Dow Jones που έκανε λόγο για 128.000. Οι ετήσιες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 5,6%, καταγράφοντας τον μικρότερο ρυθμό αύξησης από τον Σεπτέμβριο του 2021. Οι τομείς της αναψυχής και της φιλοξενίας κατέγραψαν απώλεια 7.000 θέσεων εργασίας τον Νοέμβριο, το εμπόριο, ο κλάδος των μεταφορών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, είδαν τις θέσεις εργασίας να αυξάνονται κατά 55.000, ενώ η εκπαίδευση και οι υπηρεσίες υγείας πρόσθεσαν 44.000 με τις υπόλοιπες υπηρεσίες να συνεισφέρουν με 15.000 θέσεις.

«Τα στοιχεία μισθοδοσίας της ADP δείχνουν ότι η αντιπληθωριστική αντιμετώπιση της Fed έχει πλέον πραγματικά αποτελέσματα», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ράσελ, επικεφαλής παγκόσμιας αγοράς στην διαδικτυακή επενδυτική πλατφόρμα TradeStation. «Οι αριθμοί δείχνουν πως οδηγούμαστε προς μια ήπια προσγείωση, αλλά οι επενδυτές μπορεί να αρχίσουν να ανησυχούν για μια ύφεση εάν η νομισματική πολιτική παραμείνει πολύ επιθετική» πρόσθεσε.

Παραμένοντας στο οικονομικό «μέτωπο», στο χαμηλότερο επίπεδο 2,5 ετών κατρακύλισαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ένδειξη πως η ιστορικά «σφιχτή» αγορά εργασίας ίσως και να παρουσιάζει σημάδια χαλάρωσης. Οι διαθέσιμες νέες θέσεις εργασίας έφτασαν τα 8,73 εκατομμύρια τον Οκτώβριο, καταγράφοντας πτώση 617.000, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας την Τρίτη.

Ο αριθμός ήταν αισθητά χαμηλότερος από τις προβλέψεις των 9,4 εκατομμυρίων από τον Dow Jones και ο χαμηλότερος από τον Μάρτιο του 2021. Στα ταμπλό, η μετοχή της Cloud Company Box βουτά πάνω από 10% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου που ήταν κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών. «Δεν μπορούμε να παρακάμψουμε το γεγονός ότι τα δεδομένα στο τέλος της εβδομάδας... είναι αυτά που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία», δήλωσε ο Κρεγκ Έρλαμ, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Oanda.

Εμπορεύματα

Σε ελεύθερη πτώση διαρκείας φαίνεται να βρίσκεται το πετρέλαιο συμπληρώνοντας σήμερα την πέμπτη διαδοχική ημέρα απωλειών του, παρά τις προσπάθειες του καρτέλ των πετρελιαοπαραγωγών χωρών OPEC+ να δεσμευτούν σε επέκταση των περικοπών στην παραγωγή και το επόμενο έτος. Μάλιστα το αμερικανικό αργό διολίσθησε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο και κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι λιανικές τιμές βενζίνης υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο αργού τύπου WTI παραδόσεως Ιανουαρίου σημείωσε απώλειες 2,94 δολαρίων ή 4,07% κλείνοντας στα 69,38 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το συμβόλαιο Brent Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 2,9 δολάρια ή 3,76% στα 74,3 δολάρια το βαρέλι.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφάνισε την Τετάρτη ο χρυσός μετά την απότομη οπισθοχώρηση από το πρόσφατο ράλι, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αποκλιμακώνονται και η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα στοιχεία για την αγορά απασχόλησης στις ΗΠΑ σε αναζήτηση ενδείξεων για την πορεία της νομισματικής πολιτικής. Ειδικότερα, το συμβόλαιο χρυσού σημείωσε άνοδο 0,5% στα 2.046,5 δολάρια η ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ η τιμή spot του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκε κατά 0,5% στα 2.028 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Δεύτερο σερί ρεκόρ για τον γερμανικό DAX

Χρηματιστήριο: Κατάφερε να βρει το θετικό πρόσημο - Rotation με αιχμή τα mid caps

Έρευνα: Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider