Σταθεροποιητικές τάσεις για τον χρυσό με τη βοήθεια του δολαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικές τάσεις για τον χρυσό με τη βοήθεια του δολαρίου
Ψηλότερα έκλεισε ο χρυσός την Πέμπτη καθώς το δολάριο υποχώρησε και με τους επενδυτές να είναι σε αναμονή σημαντικών μακροοικονοικών στοιχείων για την αγορά απασχόλησης στις ΗΠΑ, που ίσως ρίξουν φως στην νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Fed. 

Σταθεροποιητικές τάσεις έδειξε την Πέμπτη ο χρυσός, με καύσιμο την εξασθένιση του δολαρίου, εν αναμονή σημαντικών οικονομικών στοιχείων για την αγορά απασχόλησης στις ΗΠΑ, που ίσως ρίξουν φως στην νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Fed.

Ο χρυσός spot ενισχύθηκε 0,3% στα 2.029,92 δολάρια ανά ουγγιά ενώ τα futures του χρυσού στις ΗΠΑ απώλεσαν 0,1% στα 2.046,40 δολ. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινήθηκε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, ενώ το δολάριο υποχώρησε 0,3%, κάνοντας ελκυστικότερο τον χρυσό.

«Οι αγορές έχουν μπροστά τους τις προσδοκίες τι θα γίνει με τα επιτόκια», δήλωσε ο Κρις Γκάφνεϊ, πρόεδρος των διεθνών αγορών της EverBank, προσθέτοντας πως «ο μόνος κίνδυνος στις τιμές του χρυσού είναι και των άλλων πολύτιμων μετάλλων είναι εάν η Fed ακολουθήσει την "higher for longer" στρατηγική».

Την Δευτέρα είχε σκαρφαλώσει στο ρεκόρ των 2.135,40, πριν υποχωρήσει πάνω από 100 δολάρια και να κλείσει 2% πιο χαμηλά και στα 2.084,59 δολάρια, με τους επενδυτές να παίρνουν θάρρος από την 64% πιθανότητα να υπάρξουν μειώσεις στα επιτόκια που έδινε το FedWatch Tool της CME, αν και δημοσκόπηση του Reuters δείχνει πως τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο.

Μικρή αύξηση παρουσίασαν οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 2 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, γεγονός που υποδηλώνει πως η αγορά εργασίας χάνει σιγά το momentum καθώς τα υψηλά κόστη δανεισμού, μειώνουν την ζήτηση στην ευρύτερη οικονομία. Συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά 1.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 220.000, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να είχαν προβλέψει 222.000 αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Xαμηλό 6 μηνών για το πετρέλαιο - Έκτη ημέρα απωλειών

Eurogroup: Σε πλήρη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες ο προϋπολογισμός της Ελλάδας

Συνεχίζεται η πτώση στις τιμές των καυσίμων – Αυξημένη η ζήτηση ενόψει Χριστουγέννων

gazzetta
gazzetta reader insider insider