Wall Street: Προς υψηλά έτους ο Dow Jones με «γκάζι» από τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Προς υψηλά έτους ο Dow Jones με «γκάζι» από τον πληθωρισμό
Ανοδικά κινείται ο Dow Jones την Πέμπτη στην Wall Street, με τους αναλυτές να αναλύουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό τα οποία αυξάνουν τις ελπίδες πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ξεκινήσει να μειώνει τα επιτόκια την επόμενη χρονιά.

Τελευταία ενημέρωση 22:39

Ανοδικά κινείται ο Dow Jones την Πέμπτη στην Wall Street, με τους αναλυτές να αναλύουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό τα οποία αυξάνουν τις ελπίδες πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ξεκινήσει να μειώνει τα επιτόκια την επόμενη χρονιά. Η Wall Street είναι καθ' όδον για να κλείσει τον Νοέμβριο με τα πιο ισχυρά μηνιαία κέρδη εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Στο ταμπλό ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,05% στις 35.801 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,06% στις 4.548 μονάδες, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται στο -0,73% στις 14.155 μονάδες. Χθες οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με ήπιες μεταβολές και μικτά πρόσημα. Ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 8,6% το Νοέμβριο, ενώ ο Nasdaq κατά 11%. Και οι δύο δείκτες καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις από τον Ιούλιο του 2022. Ο Dow με την σειρά του βρίσκεται στο 7,8%, μία ανάσα πριν το τέλος του Νοεμβρίου και τον καλύτερο μήνα από τον Οκτώβριο του 2022.

Η μετοχή της Saleforce ενισχύεται πάνω από 8% αφού τα αποτελέσματα γ' τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 8,72 δισ δολαρίων, έναντι 8,72 δισ. δολαρίων και προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 2,11 δολ. ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 2,06 δολ. ανά μετοχή. Πάνω από 7% κερδίζει και η Snowflake που ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 25 σεντ ανά μετοχή, με έσοδα 734 εκατ. δολάρια.

Μάκρο

Ο δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης, εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε 3,5% σε ετήσια βάση και 0,2% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Και οι δύο αριθμοί ευθυγραμμίζονται με τη συναινετική πρόβλεψη του Dow Jones. Αυτό δίνει πιθανώς μεγαλύτερο κίνητρο στην Fed, για να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια και ίσως να αρχίσει να τα μειώνει το 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση την Πέμπτη.Ο γενικός πληθωρισμός ήταν σταθερός για τον μήνα και σε ρυθμό 3% για το δωδεκάμηνο.

Όσο αφορά τις αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αυτές αυξήθηκαν κατά 7.000 σε 218.000, την εβδομάδα που έληξε στις 25 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal είχαν υπολογίσει ότι οι νέες αιτήσεις θα αυξηθούν κατά 11.000 σε 220.000.

Χθες έγινε γνωστό πως η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ακόμη πιο ισχυρό ρυθμό από ό,τι είχε ανακοινωθεί κατά το τρίτο τρίμηνο, προϊόν καλύτερων από το αναμενόμενο επιχειρηματικών επενδύσεων και ισχυρότερων κρατικών δαπανών, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου της χώρας. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν επιταχύνθηκε με ετήσιο ρυθμό 5,2%,σύμφωνα με τη αναθεωρημένη εκτίμηση του υπουργείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider