«Ταύρος» η Goldman Sachs για το αλουμίνιο - Στα 2.600 δολάρια ο τόνος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ταύρος» η Goldman Sachs για το αλουμίνιο - Στα 2.600 δολάρια ο τόνος
Το αλουμίνιο καταγράφει κέρδη τη Δευτέρα καθώς η Goldman Sachs παραμένει σε θέση «bullish» για το μέταλλο, προβλέποντας παγκόσμια έλλειψη το 2024 λόγω των περιορισμών στην Κίνα.

Το αλουμίνιο καταγράφει κέρδη τη Δευτέρα καθώς η Goldman Sachs παραμένει σε θέση «bullish» για το μέταλλο, προβλέποντας παγκόσμια έλλειψη το 2024 λόγω των περιορισμών στην Κίνα.

«Ο συνδυασμός του ανώτατου ορίου παραγωγικής ικανότητας της Κίνας και οι χειμερινές περικοπές στην Γιουνάν σημαίνει ότι η χερσαία πρωτογενής παραγωγή πιθανότατα θα αυξηθεί μόνο κατά 2% το επόμενο έτος», έγραψαν οι αναλυτές της Goldman Sachs με επικεφαλής τον Νίκολας Σνόουντον, αναφορικά με την πορεία του πολύτιμου μετάλλου.

Παράλληλα, η τράπεζα βλέπει παγκόσμια έλλειψη 1,23 εκατομμυρίων τόνων αλουμινίου το επόμενο έτος, σχεδόν διπλάσιο από το... έλλειμμα το 2023, με την τιμή να αυξάνεται στα 2.600 δολάρια ο τόνος σε 12 μήνες, την στιγμή που η τιμή σποτ για το μέταλλο διαπραγματεύεται περίπου στα 2.226 δολάρια στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου το πρωί της Δευτέρας ώρα Ελλάδος, με άνοδο 0,5%.

Τα μέταλλα έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η Κίνα εντείνει τις προσπάθειες για τη διάσωση του τομέα του real estate της, με σκοπό να αποσοβήσει μια κρίση ακινήτων. Το αλουμίνιο έχει επίσης βρει στήριγμα από τους συνεχείς περιορισμούς στην παραγωγή λόγω της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας το χειμώνα και του «πλαφόν» δυναμικότητας στα κινεζικά μεταλλουργεία, τα οποία παράγουν πάνω από το ήμισυ της παγκόσμιας προσφοράς.

Σε άλλες προβλέψεις, η Goldman αναμένει ότι ο χαλκός θα ξεπεράσει τα 10.000 δολάρια ο τόνος σε 12 μήνες, ενώ το νικέλιο θα υποχωρήσει στα 15.000 δολάρια. Ο χαλκός στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου υποχωρεί 0,2% στα 8.408,50 δολάρια ο τόνος, ενώ το νικέλιο διολισθαίνει έως και 1,5% στα 15.890 δολάρια, σε χαμηλό από τον Μάρτιο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεγαλώνει η «δίψα» των καταναλωτών για τα ready to drink αλκοολούχα ποτά – Η επόμενη μέρα διεθνώς

Πώς θα «πρασινίσουν» οι τσιμεντοβιομηχανίες ΤΙΤΑΝ & ΗΡΑΚΛΗΣ – Κεφάλαια του REPowerEU για αγωγό μεταφοράς του CO2

ΤΑΙΠΕΔ – PPF: «Πακέτο» 312 διαγωνισμών - συμβάσεων 2,75 δισ. ευρώ - Τα εμβληματικά projects και τα στάδια ωρίμανσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider