Wall Street: Ψύχραιμη αντίδραση μετά τα πρακτικά της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ψύχραιμη αντίδραση μετά τα πρακτικά της Fed
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην Wall Street, μετά το τεχνολογικό ράλι της Τρίτης.

Τελευταία ενημέρωση: 21:40

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην Wall Street, αλλά με τους επενδυτές να διατηρούν την ψυχραιμίας τους καθώς προσπαθούν να αναλύσουν σε βάθος την ανακοίνωση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed. Σύμφωνα με αυτή, οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ επέδειξαν ελάχιστη διάθεση για μείωση επιτοκίων στο άμεσο μέλλον, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει αρκετά πάνω από τον στόχο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,25% στις 35.064 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει 0,21% στις 4.537 μονάδες. Στο -0,60% και τις 14.198 μονάδες κινείται ο Nasdaq. Να σημειωθεί πως, χθες, συνεχίστηκε το ανοδικό σερί των τριών προηγούμενων εβδομάδων και ήταν η πέμπτη διαδοχική ημέρα κερδών για τους S&P και Nasdaq. Οι μετοχές τεχνολογίας ήταν εκείνες που οδήγησαν τα κέρδη και τους δείκτες.

Στο ταμπλό η μετοχή της Lowe υποχωρεί κατά σχεδόν 3% μετά την υποβάθμιση του outlook των ετήσιων πωλήσεών της. Η Best Buy βρέθηκε να χάνει μέχρι και 4,5% στην αρχή της συνεδρίασης, επίσης για την υποβάθμιση του outlook και τις απώλειες στα έσοδα, αλλά κατάφερε να ισορροπήσει και πλέον βρίσκεται στο -0,90%. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η American Eagle που υποχωρεί κατά 16,00% μετά τo πιο αδύναμο guidance για τα λειτουργικά κέρδη του έτους.

Xθες, η μετοχή της Nvidia έκλεισε με άνοδο 3,2%, στο ιστορικό υψηλό των 504,20 δολαρίων τη Δευτέρα. Σήμερα υποχωρεί κατά 1,59%.

Το δολάριο διολίσθησε σε χαμηλό άνω των δύο μηνών τη Δευτέρα, επεκτείνοντας την πτωτική του τάση από την περασμένη εβδομάδα. Ο δείκτης δολαρίου έκλεισε στα 103,18, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 31 Αυγούστου, όταν είχε υποχωρήσει στα 103,009. Σήμερα ο δείκτης υποχωρεί κατά 0,18%, στα 103,25.

Από τα πρακτικά της Fed, οι επενδυτές ελπίζουν να συλλέξουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με την απόφαση των υπεύθυνων χάραξης νομισματικής πολιτικής για τα επιτόκια και το τι μέλλει γενέσθαι στην επόμενη συνάντησή τους, όπου το δίλημμα που θα τεθεί θα είναι πάλι το ίδιο: παύση ή αύξηση.

Μάκρο

Mείωση κατά 4,1% σημείωσαν οι πωλήσεις κατοικιών τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ποσοστό 3,79 εκατομμυρίων μονάδων, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών των ΗΠΑ. Πρόκειται για τον πιο βραδύ ρυθμό πωλήσεων από τον Αύγουστο του 2010. Οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη πτώση, στα 3,9 εκατομμύρια μονάδες. Οι πωλήσεις έχουν υποχωρήσει 14,6% σε ετήσια βάση. Οι πωλήσεις Οκτωβρίου βασίζεται σε συμβόλαια που υπογράφηκαν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Το μέσο επιτόκιο του σταθερού 30ετούς έπεσε περίπου στο 7% στα τέλη Αυγούστου, αλλά στη συνέχεια ξεκίνησε να ανεβαίνει, φτάνοντας στο 8% στα μέσα Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider