JP Morgan: Ο CEO Ντάιμον πουλά μετοχές 141 εκατ. δολ., για πρώτη φορά εδώ και 18 χρόνια στο «τιμόνι»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Ο CEO Ντάιμον πουλά μετοχές 141 εκατ. δολ., για πρώτη φορά εδώ και 18 χρόνια στο «τιμόνι»
Αναστάτωση προκάλεσαν στους επενδυτές τα σχέδια του CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, να προχωρήσει στην πώληση 1 εκατομμυρίου μετοχών του στην τράπεζα, συνολικής αξίας 141 εκατ. δολ., το επόμενο έτος. 

Αναστάτωση προκάλεσαν στους επενδυτές τα σχέδια του CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, να προχωρήσει στην πώληση 1 εκατομμυρίου μετοχών του στην τράπεζα, συνολικής αξίας 141 εκατ. δολ., το επόμενο έτος.

Οι προθέσεις του μακροβιότερου διευθύνοντος συμβούλου μεγάλης αμερικανικής τράπεζας, πυροδότησαν ανησυχίες για το ενδεχόμενο ο Ντάιμον να εξετάζει να συνταξιοδοτηθεί. Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή της JP Morgan γνωρίζει απώλειες άνω του 2%.

Εκπρόσωπος της JP Morgan, πάντως, έσπευσε να επισημάνει ότι η συγκεκριμένη κίνηση του Ντάιμον δεν σχετίζεται με τον σχεδιασμό διαδοχής, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν έχει «τρέχοντα σχέδια» για άλλη πώληση, σύμφωνα με το CNBC.

Ο Τζέιμι Ντάιμον βρίσκεται στο «τιμόνι» της JP Morgan από το 2005. Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε μία τέτοια συναλλαγή, εδώ και 18 χρόνια που κρατά τα «ηνία» του γίγαντα της Wall Street.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ντάιμον και η οικογένειά του θα διαθέσουν 1 εκατ. μετοχές. Σύμφωνα με το Bloomberg, στην παρούσα φάση, κατέχουν συνολικά 8,6 εκατ. μετοχές στην JP Morgan, κάτι που σημαίνει ότι η σχεδιαζόμενη αγορά αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 12% των μετοχών τους στην τράπεζα.

Η αύξηση κατά σχεδόν 250% των μετοχών της JP Morgan στη δοάρκεια της θητείας του Ντάιμον, τον βοήθησε να μπει στη λίστα των δισεκατομμυριούχν με την περιουσία του να αγγίζει τα 2 δισ. δολ., σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg (Bloomberg Billionaires Index).

Στις αρχές του 2009, ο Ντάιμον είχε προβεί στην αγορά 500.000 μετοχών της JP Morgan, σε μια ένδειξη εμπιστοσύνης στην τράπεζα, εν μέσω «βουτιάς» για τη μετοχή της. Αντιστοίχως, το 2016 είχε προχωρήσει σε δύο γύρους αγορών ύψους 38 εκατ. δολ..

Ο Ντάιμον «συνεχίζει να πιστεύει ότι οι προοπτικές της εταιρείας είναι πολύ ισχυρές και το μερίδιό του στην εταιρεία θα παραμείνει πολύ σημαντικό», ανέφερε η JPMorgan σε ανακοίνωσή της.

Φωτογραφία @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ομόλογα: Ο κατακερματισμός της αγοράς μάς γυρνά στο 1980 - Επέστρεψαν οι «αυτόκλητοι τιμωροί»

BofA: Μπροστά σε περαιτέρω «βουτιά» 5% ο S&P 500, προειδοποιεί αναλυτής

ΕΚΤ: Προβληματίζει η ισχνή πιστωτική επέκταση στις τράπεζες – Εύσημα στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider