Πετρέλαιο: Βουτιά άνω του 5% οδήγησε την τιμή σε χαμηλό 5 εβδομάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Βουτιά άνω του 5% οδήγησε την τιμή σε χαμηλό 5 εβδομάδων
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5, περίπου, εβδομάδων έκλεισε η τιμή του πετρελαίου.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5, περίπου, εβδομάδων έκλεισε η τιμή του πετρελαίου, ενώ η τιμή του συμβολαίου της βενζίνης διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο για φέτος, μετά τα στοιχεία των ΗΠΑ που αποκάλυψαν αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης κατά περισσότερο από 6 εκατομμύρια βαρέλια, κάτι που στέλνει «σήμα» για αδυναμία στη ζήτηση καυσίμων.

Η πτώση πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις μετά τα νέα ότι η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε, όπως αναμενόταν, το σχέδιό της να επεκτείνει τις περικοπές της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, έως τα τέλη του έτους.

Το συμβόλαιο του αργού WTI, παραδόσεως Νοεμβρίου, υποχώρησε 5,01 δολάρια ή 5,6%, στα 84,22 δολ. το βαρέλι στο NYMEX. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 31 Αυγούστου. Το brent παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε πτώση 5,11 δολαρίων ή 5,6%, στα 85,81 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Στη βενζίνη, το συμβόλαιο Νοεμβρίου υποχώρησε 6,9% στα 2,20 δολ. το γαλόνι, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Δεκεμβρίου.

«Η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς πετρελαίου είναι ότι ο παγκόσμιος οικονομικός πόνος έρχεται με την ευγενική προσφορά των ολοένα και αυξανόμενων αποδόσεων ομολόγων«, σχολιάζει αναλυτής της OANDA. «Αυτό το τρίμηνο θα έχουμε συντριβή της ζήτησης αργού, ωστόσο η οπισθοχώρηση των τιμών θα είναι συγκρατημένη δεδομένου του ρίσκου περαιτέρω διαταραχών στην προσφορά και στην επιτάχυνση της αμερικανικής οικονομίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεν σταματά η πτώση του χρυσού - Απώλειες 8 στα 8

gazzetta
gazzetta reader insider insider