«Κόκκινη» η Wall Street: Απώλειες 1% για Nasdaq μετά από πετρέλαιο και Apple - Σε χαμηλό τριμήνου η Oracle

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κόκκινη» η Wall Street: Απώλειες 1% για Nasdaq μετά από πετρέλαιο και Apple - Σε χαμηλό τριμήνου η Oracle
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,05% στις 34.645 μονάδες, ο S&P 500 απώλεσε 0,57% στις 4.461 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 1,04% στις 13.773 μονάδες.

Ο Nasdaq ήταν ο μεγάλος χαμένος της «κόκκινης» Wall Street την Τρίτη, λίγο μετά τα αποκαλυπτήρια των νέων iPhone 15 της Apple, ενώ η μετοχή της Oracle κατρακύλησε 13,5% σε χαμηλά τριμήνου.

Ειδικότερα, στα ταμπλό, ο Dow Jones υποχώρησε 0,05% στις 34.645 μονάδες, ο S&P 500 απώλεσε 0,57% στις 4.461 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 1,04% στις 13.773 μονάδες. Η Oracle κατέλαβε τη χειρότερη επίδοση στον S&P 500, μετά την ανακοίνωση των χθεσινών της οικονομικών μεγεθών καθώς έχασε τις προβλέψεις, παρά το γεγονός πως τα νούμερά της ήταν αυξημένα σε σχέση με το 2022. Κατέγραψε καθαρά κέρδη 2,42 δισ. δολ για το α' τρίμηνο χρήσης, σε σύγκριση με 1,55 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,19 δολ. ανά μετοχή από 1,03 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα έσοδα για το τρίμηνο ανήλθαν στα 12,45 δισ. δολ. από 11,45 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα, με τους αναλυτές να τα τοποθετούν στα 12,47 δισ. δολ.

Αντιθέτως, το πετρέλαιο σκαρφάλωσε σε νέα υψηλά έτους την Τρίτη, με τις προσδοκίες ότι οι περικοπές της παραγωγής από τους μεγάλους παραγωγούς θα οδηγήσουν σε παγκόσμιο έλλειμμα προσφοράς το τέταρτο τρίμηνο. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Οκτωβρίου εκτινάχθηκε 1,8%, στα 88,84 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο για ενεργό συμβόλαιο από τις 11 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Το αργό πετρέλαιο Brent παράδοσης Νοεμβρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, κέρδισε 1,6%, στα 92,06 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe, υψηλό από τις 16 Νοεμβρίου. Η βενζίνη παράδοσης Οκτωβρίου διαμορφώθηκε στα 2,73 δολάρια το γαλόνι, ενισχυμένη κατά 0,3%, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Οκτωβρίου διολίσθησε 1% στα 3,33 δολάρια το γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Οκτωβρίου έκανε άλμα 5,2% στα 2,74 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες. Το πετρελαϊκό ράλι έδωσε στήριγμα σε ενεργειακές μετοχές όπως εκείνες των Chevron και Exxon Mobil που έκαναν άλμα 2% έκαστη.

Αντιθέτως, ο χρυσός υποχώρησε την Τρίτη για να διαμορφωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό την Τετάρτη. Η έκθεση έχει τεράστια σημασία ενόψει της συνεδρίασης της Fed τον Σεπτέμβριο και μπορεί να δώσει πρόσθετες πληροφορίες για την πορεία του πληθωρισμού αλλά και των επιτοκίων. «Θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τις προσδοκίες των επενδυτών σχετικά με το δολάριο των ΗΠΑ και, κατά συνέπεια, τις συναλλαγές χρυσού», δήλωσε η Ράνια Γκιουλ, αναλύτρια αγοράς στο XS.com. Υπό αυτό το πρίσμα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου απώλεσε 0,6%, για να διαμορφωθεί στα 1.935,10 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Οι τιμές που βασίζονται στο πιο ενεργό συμβόλαιο κατρακύλησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,1%, στα 23,40 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου σκαρφάλωσε 1,2%, στα 912,80 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου έκανε άλμα 2,1% στα 1.245,30 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου απώλεσε 0,4%, στα 3,79 $ ανά λίβρα.

Παράλληλα, οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να κυκλοφορεί την Τετάρτη και τον δείκτη τιμών παραγωγού να βλέπει το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη. Και τα δύο κρίσιμα οικονομικά δεδομένα έρχονται ενόψει της συνεδρίασης της Fed την επόμενη εβδομάδα. Η Wall Street Journal μετέδωσε την Κυριακή ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ των μελών της FOMC να μην αυξηθούν τα επιτόκια αυτόν τον μήνα, καθώς η ανάγκη για πρόσθετες αυξήσεις αργότερα φέτος, αρχίζει να απομακρύνεται. «Το μενού των οικονομικών εκθέσεων αυτή την εβδομάδα προσφέρει πολλές δελεαστικές προτάσεις για τους αναλυτές», εκτιμά ο Πιτ Μπίμπελ, ανώτερος αντιπρόεδρος του Benjamin F. Edwards. «Εάν κάποια από αυτές τις αναφορές είναι πολύ χειρότερη από τις προσδοκίες, πιθανότατα θα προκαλέσει λίγη δυσπεψία στην αγορά» έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές πριν από πληθωρισμό και ΕΚΤ

Χρηματιστήριο: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης - Κυριάρχησε η μεταβλητότητα με υψηλό τζίρο

Έρχεται «νέο αίμα» στο Χρηματιστήριο – Το mega IPO του ΔΑΑ, η Optima Bank και οι τρεις ΑΕΕΑΠ

gazzetta
gazzetta reader insider insider