Χρυσός: Ήπια κέρδη στη συνεδρίαση, απώλειες στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Ήπια κέρδη στη συνεδρίαση, απώλειες στην εβδομάδα
Οι τιμές για το πολύτιμο μέταλλο υπέστησαν εβδομαδιαία απώλεια λόγω της ενίσχυσης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και του δολαρίου.

Ελαφρώς υψηλότερα έκλεισαν οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη μηνιαία ανάγνωση της επόμενης εβδομάδας για τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ, ο οποίος είναι πιθανό να είναι βασικός παράγοντας στην απόφαση της Fed για τα επιτόκια στη συνεδρίασή της αργότερα αυτόν τον μήνα.

Οι τιμές για το πολύτιμο μέταλλο, ωστόσο, υπέστησαν εβδομαδιαία απώλεια λόγω της ενίσχυσης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και του δολαρίου.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 20 σεντς, ή λιγότερο από 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 1.942,70 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Οι τιμές με βάση το πιο ενεργό συμβόλαιο κατέγραψαν εβδομαδιαία πτώση 1,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 7 σεντς, ή 0,3%, για να κλείσει στα 23,17 δολάρια με εβδομαδιαία πτώση σχεδόν 5,7%. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία ποσοστιαία πτώση από την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουνίου.

Ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 1,2% στα 3,72 δολάρια η λίβρα με εβδομαδιαία απώλεια 3,5%.

Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου διαμορφώθηκε στα 894,80 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας πτώση 1,6% για τη συνεδρίαση και εβδομαδιαία πτώση 7,6% ενώ το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 1,9% και έκλεισε στα 1.192,30 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας πτώση 2,9% για την εβδομάδα.

Ο χρυσός έκλεισε την Παρασκευή μόλις μερικά σεντς υψηλότερα μετά από πτώση που οδήγησε τις τιμές στο χαμηλότερο διακανονισμό τους σε σχεδόν δύο εβδομάδες την Πέμπτη.

Το πολύτιμο μέταλλο βρισκόταν υπό πίεση αυτή την εβδομάδα, «σε μεγάλο βαθμό χάρη στην ενίσχυση του δολαρίου και την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων δημοσίου», δήλωσε στο Marketwatch ο David Russell, διευθύνων σύμβουλος της GoldCore.

«Βελτιωμένα δεδομένα και σχόλια από τα μέλη της FOMC στις ΗΠΑ που ανέφεραν ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να παραμείνουν υψηλότερα, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τροφοδότησαν περισσότερο αυτή τη δυναμική», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα σαουδαραβικά πετροδόλαρα «κοντράρουν» το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Πίσω μόνο από την Premier League σε δαπάνες για μεταγραφές

Ευρωαγορές: «Έσπασαν» το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το 2018

Ισχυρό comeback για το Χρηματιστήριο με αντίδραση των τραπεζών

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider