Goldman Sachs: Πρόβλεψη για εκτίναξη του πετρελαίου στα 107 δολάρια το βαρέλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Πρόβλεψη για εκτίναξη του πετρελαίου στα 107 δολάρια το βαρέλι
Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να φτάσουν τα 107 δολάρια το βαρέλι την επόμενη χρονιά εάν οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ + δεν αναστρέψουν την μείωση της παραγωγής το 2024, δήλωσε η Goldman Sachs, σημειώνοντας ωστόσο πως το τριψήφιο νούμερο δεν είναι το καλύτερο σενάριο της τράπεζας.

Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να φτάσουν τα 107 δολάρια το βαρέλι την επόμενη χρονιά εάν οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ + δεν αναστρέψουν την μείωση της παραγωγής το 2024, δήλωσε η Goldman Sachs, σημειώνοντας ωστόσο πως το τριψήφιο νούμερο δεν είναι το καλύτερο σενάριο της τράπεζας.

Την Τρίτη, η Σαουδική Αραβία επέκτεινε την μείωση του 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, σε μία κίνηση που ενισχύει «τα προληπτικά μέτρα που έκαναν οι χώρες του ΟΠΕΚ + με στόχο την υποστήριξη της σταθερότητας και της ισορροπίας των αγορών πετρελαίου».

Οι μειώσεις στην παραγωγή, που σημαίνει πως οι Σαουδάραβες θα αντλήσουν 9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του χρόνου, θα επανεξετάζονται μηνιαίως για να αποφασιστεί εάν θα μεγαλώσουν οι μειώσεις ή θα αυξηθεί η παραγωγή, βασιζόμενοι στην κατάσταση που θα βρίσκεται η αγορά.

Η Ρωσία επίσης θα επεκτείνει τη μείωση των εξαγωγών πετρελαίων κατά 300.000 βαρέλια ημερησίας μέχρι τον Δεκέμβριο, κάτι που θα επανεξετάζει κάθε μήνα και σύμφωνα με την αγορά θα μεγαλώνει δυνητικά τη μείωση ή θα αυξήσει την παραγωγή.

Οι κινήσεις αυτές από την Σαουδική Αραβία προκάλεσαν απότομη άνοδο των τιμών πετρελαίου, με την τιμή του Brent να ξεπερνά τα 90 δολάρια και του WTI να πλησιάζει τα 88 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider