«Τρίτωσαν» οι απώλειες για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τρίτωσαν» οι απώλειες για τον χρυσό
Οι τιμές για το πιο ενεργό συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Αυγούστου.

Ο χρυσός κατέγραψε απώλειες την Πέμπτη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στα οικονομικά δεδομένα και το πολυάσχολο ημερολόγιο ομιλιών των αξιωματούχων της Fed ώστε να ανακαλύψουν ενδείξεις για την πορεία των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου απώλεσε 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 1.942,50 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Οι τιμές για το πιο ενεργό συμβόλαιο διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet. Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 1,1%, στα 23,24 δολάρια η ουγγιά. Ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου αποδυναμώθηκε 0,6% στα 3,76 δολάρια η λίβρα. Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου διαμορφώθηκε στα 909,60 δολάρια η ουγγιά, με απώλειες 0,6%, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,4% στα 1.215 δολάρια η ουγγιά.

«Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν υπό πίεση και θα μπορούσαν να συνεχίσουν να υποχωρούν καθώς οι traders λαμβάνουν υπόψη τα αμερικανικά οικονομικά στοιχεία, καθώς και τις μεταβαλλόμενες προσδοκίες γύρω από τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ», δήλωσε ο Μπας Κούιμαν, διευθύνων σύμβουλος της DHF Capital.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Κόκκινο» 7x7 στις ευρωαγορές: Το μεγαλύτερο σερί απωλειών από το 2018

ΔΕΘ ειδικών συνθηκών: Πώς επηρεάζει τη φετινή διοργάνωση η φονική κακοκαιρία Daniel

Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο - Χάθηκαν κρίσιμες στηρίξεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider