Χρηματιστήριο: Διευρύνεται η άνοδος προς τις 1.300 μονάδες - Ράλι για τράπεζες, ΔΕΗ, Aegean

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Διευρύνεται η άνοδος προς τις 1.300 μονάδες - Ράλι για τράπεζες, ΔΕΗ, Aegean
Διευρύνεται η άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανακάμπτοντας από την ισχυρή πτώση της Παρασκευής, εν μέσω ανοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών.

Τελευταία ενημέρωση 15:25

Ισχυρή άνοδος καταγράφεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται σχεδόν 2%, προσεγγίζοντας στις 1.300 μονάδες, ανακάμπτοντας από την ισχυρή πτώση της Παρασκευής, εν μέσω ανοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.287,09 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,88%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 71,59 εκατ. ευρώ. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι μετοχές των τραπεζών, της ΔΕΗ, του ΟΛΠ αλλά και της Aegean.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 2,02%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 1,92%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές του ΟΛΠ (+4,48%), της Jumbo (4,07%), της Alpha Bank (+3,96%), της Πειραιώς (+3,78%), ΕΧΑΕ (+3,73%), της Aegean (+3,53%), και της ΔΕΗ (+3,5%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-1,88%) και του ΟΤΕ (-1,05%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (3,93%) και των Τραπεζών (+3,37%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-0,84%) και των Κατασκευών (-0,27%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Πειραιώς με 2.670.508 και 1.974.952 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Jumbo με 8,46 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 6,45 εκατ. ευρώ.

Την Παρασκευή, σε μια συνεδρίαση αποκόμισης κερδών, ο δείκτης υποχώρησε 1,57%, κλείνοντας κοντά στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό του, με έναν τζίρο, ωστόσο, που κινήθηκε κάτω του μετρίου. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 1,83%, ο FTSE 25 κατά -1,46% και ο τραπεζικός δείκτης κατά -3,02%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τα οκτώ πιο περιζήτητα πτυχία για άμεση πρόσληψη

«Γεμάτα» τα κρατικά ταμεία παρά τις πρόωρες αποπληρωμές - Πάνω από 39,5 δισ. ευρώ

Διπλάσιες οι συντάξεις του Δημοσίου από του ΕΦΚΑ - 6 στους 10 κάτω από τα όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider