Stocker (Morgan Stanley): Κορυφαία επιλογή η Ελλάδα στις αναδυόμενες αγορές

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Stocker (Morgan Stanley): Κορυφαία επιλογή η Ελλάδα στις αναδυόμενες αγορές
Την υψηλότερη έκθεση μεταξύ των αναδυόμενων αγορών, έχει πλέον στην Ελλάδα η Morgan Stanley, μέσω του Eaton Vance EM Fund, όπως δήλωσε, μιλώντας στο «Squawx Box» του CNBC, ο Marshall Stocker, co-head για τις αναδυόμενες αγορές της Morgan Stanley.

Την υψηλότερη έκθεση μεταξύ των αναδυόμενων αγορών, έχει πλέον στην Ελλάδα η Morgan Stanley, μέσω του Eaton Vance EM Fund, όπως δήλωσε, μιλώντας στο «Squawx Box» του CNBC, ο Marshall Stocker, Co - Head για τις αναδυόμενες αγορές της Morgan Stanley.

Όπως τόνισε ο ίδιος «αυτό οφείλεται στη βελτίωση των οικονομικών θεσμών, υπό την παρούσα κυβέρνηση». Η έκθεση του αμερικανικού επενδυτικού οίκου στην εγχώρια αγορά, μέσω του Eaton Vance EM Fund, ξεπερνά της Κίνας καθώς φτάνει στο 20,5%, ενώ για τη δεύτερη στο 17%, για τη Ν. Κορέα το 12,9%, για τη Γεωργία το 8,5% και για το Βιετνάμ το 7,1%.

Ο Stocker εξηγεί ότι στις αναδυόμενες αγορές, το 80% των υπερβαλλουσών αποδόσεων στα emerging markets funds (τα funds που επενδύουν στις αναδυόμενες αγορές) οφείλεται στη χώρα στην οποία επενδύει κανείς και όχι σε ποιο κλάδο ή σε ποια μετοχή τοποθετείται επιμέρους.

Τα σημεία στο οποία εστίασε ο Stocker είναι οι κινήσεις της κυβέρνησης για τη βελτίωση του κράτους δικαίου που είχαν υποστηρικτικό ρόλο στην εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών αλλά και τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των εταιρειών. Όπως σημείωσε στο CNBC, «η εγχώρια αγορά, μόνο τον τελευταίο χρόνο, έχει καταγράψει μια απόδοση της τάξεως του 50% και παρόλα αυτά εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με μόλις 7,5 φορές τα κέρδη της και με μερισματική απόδοση σχεδόν στο 4%».

«Αυτές οι βελτιώσεις στους οικονομικούς θεσμούς είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας και στην ανάκτηση της επενδυτική βαθμίδα μέχρι τα τέλη του έτους. Αυτά τα δύο πράγματα μειώνουν το «discount rate» των μετοχών, οπότε δεν έχει σημασία ποιες μετοχές έχεις στην κατοχή σου, καθώς όλες οι μετοχές ανεβαίνουν, όταν αυτοί οι οικονομικοί θεσμοί βελτιώνονται όπως και οι ταμειακές ροές αυξάνονται από τη μείωση των φόρων».

Επιπλέον, ο Stocker επισημαίνει πως «ενώ κάποτε η χώρα παραλίγο να καταστρέψει το «πείραμα» της Ευρωζώνης, πλέον αποτελεί τη δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider