Προσπάθεια διαφοροποίησης του Χρηματιστηρίου κόντρα στο διεθνές κλίμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθεια διαφοροποίησης του Χρηματιστηρίου κόντρα στο διεθνές κλίμα
Μάχεται για να διαφοροποιηθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών κόντρα στο αρνητικό διεθνές κλίμα.

Τελ. ενημέρωση 13:25

Λογική και αναμενόμενη διόρθωση στο Χρηματιστήριο, απόρροια του κλίματος νευρικότητας στις διεθνείς αγορές, αλλά και του ράλι που έχει καταγράψει η αγορά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στη βουτιά της αγοράς, αρκετά χαρτιά άλλαξαν σταδιακά χέρια καθώς μικροεπενδυτές και βραχυπρόθεσμοι κλείδωσαν κέρδη και θεσμικοί ανέλαβαν να καλύψουν σημαντικό μέρος της προσφοράς. Παράλληλα, θέσεις έλαβαν και επενδυτές που είχαν μείνει εκτός του «τρένου» ανόδου και αναζητούν μια ευκαιρία εισόδου.

Οι τελευταίες διορθωτικές κινήσεις στο ΧΑ φαίνεται να δείχνουν το δρόμο δοκιμασίας προς το χάσμα των 1.250 - 1.247 μονάδες με ο επόμενος σημαντικό πυθμένα στις 1.227 μονάδες όπου θα κρίνει την ταση. Φυσικά όλα θα εξαρτηθούν από το εάν θα υπάρξει μια εκ νέου πίεση και δοκιμασία προς τα επίπεδα των 1.300 μονάδων και ενεργοποιηθεί η σφήνα. Για τον τραπεζικό δείκτη διαφαίνεται μια διόρθωση προς τα επίπεδα των 1.025 μονάδων, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν και από την πορεία της αμερικανικής αγοράς, με τον S&P 500 να φεύγει προς τις 4.527 μονάδες που ενεργοποιούν ένα σχηματισμό head & shoulders. Σημαντικο επίπεδο και για την εξέλιξη του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Η υποβάθμιση των ΗΠΑ σε αυτό το χρονικό διάστημα δημιουργεί μεγαλύτερους κλυδωνισμούς, με τους traders σε διακοπές και μακριά από τα γραφεία τους, και με τις αγορές να είναι αρκετά επιρρεπείς σε σπασμωδικές αντιδράσεις γύρω από διάφορες ειδήσεις και γεγονότα. Έτσι, η Deutsche Bank εκτιμά πως ο αντίκτυπος για τις αγορές από την υποβάθμιση των ΗΠΑ θα είναι τελικά περιορισμένος και η έκθεση για τις θέσεις απασχόλησης (ανακοινώνονται την Παρασκευή) θα μπορούσε να υπερισχύσει της υποβάθμισης από τη Fitch, καθώς η νομισματική πολιτική εξακολουθεί να είναι ο βασικός «μοχλός» των αποδόσεων.

Επιστρέφοντας στα εγχώρια, το δεύτερο τρίμηνο του 2023, τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου OTE αυξήθηκαν κατά 1,1% και διαμορφώθηκαν σε €854,1 εκατ. Στην Ελλάδα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,4% στα €786,6 εκατ., καθώς η πτώση στις υπηρεσίες λιανικής σταθερής αντισταθμίστηκε από τις ισχυρές επιδόσεις στην κινητή και στις υπηρεσίες ICT.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της και η ΔΕΗ.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει οριακή άνοδο 0,24% στις 1.309 μονάδες με ισχνό τζίρο 32 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει άνοδο 0,32% στις 3.171,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 1.066,67 μονάδες.

Διαφοροποιούνται ΕΤΕ με άνοδο 1,31% και Πειραιώς στο 0,81% ενώ πτωτικά κινούνται ΜΟΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco, και Ελλάκτωρ.

Στο 1,32% υψηλότερα η Μυτιληναίος αλλά και η Aegean με κέρδη 2,20% στα 13,02 ευρώ. Ισχυρή ανάκαμψη για Cenergy και Λάμδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider