Deutsche Bank: Στη δεύτερη θέση το ΧΑ παγκοσμίως - «Ράλι» για το πετρέλαιο τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Στη δεύτερη θέση το ΧΑ παγκοσμίως - «Ράλι» για το πετρέλαιο τον Ιούλιο
Στην δεύτερη θέση βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών για ολόκληρο το 2023 - μεταξύ των 38 assets (μετοχές, ομόλογα, FX και εμπορεύματα) που εξετάζει η Deutsche Bank.

Στην δεύτερη θέση (σε όρους τοπικού νομίσματος) βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών για ολόκληρο το 2023 - μεταξύ των 38 assets (μετοχές, ομόλογα, FX και εμπορεύματα) που εξετάζει η Deutsche Bank, υπεραποδίδοντας σημαντικά έναντι των μεγάλων διεθνών αγορών.

Αναλυτικότερα, το Χρηματιστήριο, σε επίπεδο μετοχικών αγορών, έχει καταγράψει άνοδο 44,3%, από τις αρχές του έτους, αφήνοντας το Nasdaq στην τρίτη θέση με άνοδο της τάξεως του 37,7% για το 2023 (στην πρώτη θέση σε όρους τοπικού νομίσματος ο ρωσικός δείκτης MOEX). Επιπλέον, η εγχώρια αγορά κατάφερε να διαχωρίσει σημαντικά τη θέση και την πορεία της, έναντι των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, καθώς ο Stoxx 600 έχει καταγράψει άνοδο 13,9%, ο DAX ενισχύθηκε κατά 18,1%, ο FTSE 100 κινήθηκε κατά 5,5% υψηλότερα, ενώ με θετικό πρόσημο βρίσκονται τόσο ο FTSE MIB όσο και ο IBEX 35.

Για τον μήνα Ιούλιο, το ΧΑ βρίσκεται στην ένατη θέση των θετικών αποδόσεων, με το αμερικανικό αργό να βρίσκεται στην πρώτη θέση με άνοδο σχεδόν 16%.

Να σημειωθεί πως σε όρους δολαρίου, το Χρηματιστήριο βρίσκεται στην πρώτη θέση για το σύνολο του έτους, με το Nasdaq στη δεύτερη και τον FTSE MIB στην τρίτη.

Σύμφωνα με τη Deutsche Bank, μετά τις μεικτές αποδόσεις του Ιουνίου, ο Ιούλιος αποδείχθηκε ένας άκρως θετικός μήνας για τα περισσότερα assets sε όλους τους κλάδους.

Το πετρέλαιο έκλεψε την παράσταση, καθώς οι περικοπές στην παραγωγή έδωσαν νέα ώθηση στις τιμές και ο ενθουσιασμός της τεχνητής νοημοσύνης έδωσε πνοή στο ράλι των S&P 500 και Nasdaq, με τους δύο κορυφαίους δείκτες να εξασφαλίζουν ένα ακόμη μήνα θετικών αποδόσεων το πέμπτο κατά σειρά μήνα θετικών συνολικών αποδόσεων.

Ωστόσο, το fixed income δέχτηκε πλήγμα τον Ιούλιο, καθώς οι κεντρικές τράπεζες συνέχισαν τον κύκλο αυξήσεων των επιτοκίων. Αν και οι αγορές αναμένουν ότι αυτή είναι πιθανότατα η τελευταία αύξηση για τη Fed και την ΕΚΤ, οι κίνδυνοι παραμένουν ανοδικοί, ιδιαίτερα για την τελευταία, καθώς η Ευρωζώνη συνεχίζει να αντιμετωπίζει έναν πληθωρισμό υψηλότερο του στόχο της κεντρικής τράπεζας. Συνολικά, είχαμε έναν από τους ισχυρότερους μήνες σε όρους απόδοσης από τον Ιανουάριο, με 32 από τα 38 non currency assets στο δείγμα του οίκου να ολοκληρώνουν τον Ιούλιο σε θετικό έδαφος. Από τις αρχές του έτους, 36 από τα 38 βρίσκονται στο «πράσινο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ευχάριστη έκπληξη της Τράπεζας Πειραιώς από το μέτωπο των NPEs και την πιστωτική επέκταση

Eurobank: Η υπερβάλλουσα ρευστότητα «ανοίγει τον δρόμο» για συγχωνεύσεις, εξαγορές και διανομές μερισμάτων

Στα 30.000 ευρώ αυξάνεται ο «κόφτης» στα χρέη των οφειλετών του ΕΦΚΑ που δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη

gazzetta
gazzetta reader insider insider