S&P: Η Ελλάδα σε θέση οδηγού στο ράλι των ευρωπαϊκών τραπεζών

Χρήστος Δοντάς
Viber Whatsapp Μοιράσου το
S&P: Η Ελλάδα σε θέση οδηγού στο ράλι των ευρωπαϊκών τραπεζών
Οδηγός στο ράλι που σημείωσε ο ευρωπαϊκός χρηματοπιστωτικός κλάδος το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ήταν οι ελληνικές τράπεζες.

Οδηγός στο ράλι που σημείωσε ο ευρωπαϊκός χρηματοπιστωτικός κλάδος το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ήταν οι ελληνικές τράπεζες, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η S&P Global Market Intelligence.

Μεταξύ του δείγματος των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών που βρέθηκαν στο «μικροσκόπιο» του οίκου αξιολόγησης, δεσπόζουσα θέση κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς το δεύτερο τρίμηνο, απέφερε στους μετόχους της κέρδη άνω του 50%. Παράλληλα, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα απέδωσαν κέρδη περισσότερο του 33%, ενώ η Eurobank κατέγραψε αύξηση κερδών σχεδόν 24%. Ο τραπεζικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ολοκλήρωσε το τρίμηνο με κέρδη 29%.

S&P: Η Ελλάδα οδηγεί το ράλι των ευρωπαϊκών τραπεζών-1

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν καταγράψει άνοδο σε όλη τη διάρκεια του 2023, αλλά «εκτοξεύθηκαν» τον Μάιο, μετά τις εκλογές που είδαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εξασφαλίζει τελικά την αυτοδυναμία και τη Νέα Δημοκρατία να αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας για μια δεύτερη τετραετία, σύμφωνα με την S&P. «Ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να ανακτήσει το καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας της Ελλάδας μέχρι το τέλος του έτους και να αποπληρώσει νωρίτερα τα δάνεια του μνημονίου» επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης, στον απόηχο της συνέντευξης του πρωθυπουργού της χώρας μας στο Bloomberg TV.

«Σε ένα περιβάλλον πληθωριστικών πιέσεων και ευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε 5,9% το 2022, ξεπερνώντας τα περισσότερα κράτη - μέλη της Γηραιάς Ηπείρου. Η βελτιωμένη δημοσιονομική προσαρμογή και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σε συνδυασμό με την στήριξη από την ΕΕ, επέτρεψαν στη χώρα να ανακάμψει από τα χρόνια της λιτότητας που ακολούθησαν την κρίση χρέους και οι τράπεζές της είναι τώρα σε καλύτερη θέση για να αντέξουν μια επιβράδυνση», υπογραμμίζουν καταληκτικά οι αναλυτές της S&P.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Έρχονται ακόμη καλύτερες μέρες για τις ελληνικές τράπεζες - Νέες τιμές στόχοι - Ξεχωρίζει την Πειραιώς

Αυξάνει τον στόχο για το Χρηματιστήριο Αθηνών η Goldman Sachs - «Επίσημες αγαπημένες» οι ελληνικές τράπεζες

Morgan Stanley: Τα επιχειρηματικά κέρδη δεν είναι αρκετά για ένα ράλι στις μετοχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider