Προσπάθεια ανόδου στην Wall Street με «πτήσεις» κοντά σε ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθεια ανόδου στην Wall Street με «πτήσεις» κοντά σε ρεκόρ
Μικτές διαθέσεις αποτυπώνονται στο ταμπλό της Wall Street, καθώς οι βασικοί δείκτες καταβάλλον προσπάθειες διεύρυνσης των χθεσινών κερδών και με τον S&P 500 να κινείται κοντά στα υψηλά 10μήνου. 

Τελευταία ενημέρωση 17:56

Μικτές διαθέσεις αποτυπώνονται στο ταμπλό της Wall Street, καθώς οι βασικοί δείκτες καταβάλλον προσπάθειες διεύρυνσης των χθεσινών κερδών και με τον S&P 500 να κινείται κοντά στα υψηλά 10μήνου.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,09% στις 33.605 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο S&P 500 εγκαταλείποντας γρήγορα το θετικό πρόσημο, υποχωρεί πλέον κατά 0,16% φθάνοντας στις 4.277 μονάδες, μετά το χθεσινό κλείσιμο στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2022.

Εν τω μεταξύ, ο τεχνολογικός Nasdaq που χθες τερμάτισε στα υψηλότερα επίπεδα του 2023, διαμορφώνεται 0,47% χαμηλότερα στις 13.214 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο επιχειρεί να «χτίσει» θετικό momentum και σήμερα, με φόντο τα τελευταία στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ τον Απρίλιο σημείωσε ισχυρή διεύρυνση, φθάνοντας σε υψηλό έξι μηνών, καθώς οι εισαγωγές ανέκαμψαν ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα ενισχύθηκε κατά 23% ή 14 δισ. δολάρια, στα 74,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. Παράλληλα, τα στοιχεία Μαρτίου αναθεωρήθηκαν για να δείξουν συρρίκνωση του ελλείμματος στα 60,6 δισ. δολάρια από τα 64,2 δισ. δολάρια προηγουμένως.

Οι επενδυτές αναμένουν, επίσης, τη συνεδρίαση της Fed, την επόμενη εβδομάδα, εν μέσω ενδείξεων για πιθανή παύση από τις αυξήσεις επιτοκίων τον Ιούνιο.

Αξιωματούχοι της Fed έχουν αποστείλει το μήνυμα, πάντως, πως ο κύκλος της σύσφιξης δεν έχει ολοκληρωθεί, ωθώντας στην εκτίμηση ότι η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιστρέψει στις αυξήσεις, έπειτα από ένα «διάλειμμα» αυτόν τον μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

S&P: Σε υψηλό 13 ετών οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων στις ΗΠΑ

JP Morgan: Εγγύηση για την οικονομία μια δεύτερη θητεία της Νέας Δημοκρατίας - Επενδυτική βαθμίδα από Σεπτέμβριο

ΟΟΣΑ: Στο 2,2% η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2023 - Το «κλειδί» για την επενδυτική βαθμίδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider