Πετρέλαιο: Σε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων WTI και brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων WTI και brent
Υποχώρησαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου την Τρίτη, με τις τιμές στις ΗΠΑ να διαμορφώνονται κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τις αρχές Μαΐου. 

Υποχώρησαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου την Τρίτη, με τις τιμές στις ΗΠΑ να διαμορφώνονται κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τις αρχές Μαΐου.

«Έχουμε δει τις τιμές του πετρελαίου να υποχωρούν ξανά καθώς οι επενδυτές κοιτάζουν προς το επόμενο στάδιο της υπόθεση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ και ανησυχούν ότι ο επίμονος πληθωρισμός πιθανότατα θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη στη ζήτηση και θα επηρεάσει την ευρύτερη παγκόσμια οικονομία», δήλωσε στο Marketwatch ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής στην CMC Markets UK.

«Τα επίπεδα παραγωγής, τα οποία αναμενόταν να ενισχυθούν κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, δεν ήταν τόσο στενά όσο αναμενόταν, πράγμα που σημαίνει ότι οι προμήθειες είναι υψηλότερες από το αναμενόμενο».

Οι περικοπές παραγωγής που ανακοινώθηκαν από τον OPEC+ και τους συμμάχους του είχαν περιορισμένο αντίκτυπο στις τιμές, αλλά οι επενδυτές θα τις παρακολουθούν στενά ενόψει της επόμενης συνάντησης του οργανισμού εξαγωγέων πετρελαίου, που έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Η συνάντηση του OPEC+ στις 4 Ιουνίου θα πρέπει να είναι «κομβική», δήλωσε ο Louis Navellier, επικεφαλής επενδύσεων στην Navellier Calculated Investing.

Επεσήμανε ότι οι εντάσεις έχουν αυξηθεί μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, με τη Ρωσία «να αντλεί αυξανόμενους όγκους φθηνού βαρέως αργού πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές, γεγονός που υπονομεύει τις προσπάθειες της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει τις τιμές».

Το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε 3,21 δολάρια ή 4,4%, στα 69,46 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό ήταν το χαμηλότερο τελείωμα από τις 4 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Το brent παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε κατά 3,53 δολάρια ή 4,6%, στα 73,54 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Πίσω στο Nymex, η βενζίνη παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 4% στα 2,60 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 3,7% στα 2,28 δολάρια το γαλόνι.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Ιουλίου μειώθηκε κατά 3,7% στα 2,33 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ινδία: Η μεγαλύτερη εξαγωγός πετρελαίου επενδύει 12 δισ. δολάρια στην «πράσινη» ενέργεια

Άνοδος για τον χρυσό την Τρίτη, με τους προβολείς στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Αισιοδοξία Μπάιντεν για τη συμφωνία επί του χρέους

gazzetta
gazzetta reader insider insider