Ευρωαγορές: Ήπια πτώση ενόψει της ψηφορορίας για το χρέος των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ήπια πτώση ενόψει της ψηφορορίας για το χρέος των ΗΠΑ
Ελαφρά χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, κινούμενες ακόμα στον αστερισμό του αμερικανικού χρέους κι ενώ παραμένει η ευρύτερη ασάφεια για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. 

Ελαφρά χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, κινούμενες ακόμα στον αστερισμό του αμερικανικού χρέους κι ενώ παραμένει η ευρύτερη ασάφεια για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Συμφωνία για το όριο του χρέους δεν έχει ακόιμα επιτευχθεί αλλά όλα δείχνουν πως το «νερό έχει μπει στο αυλάκι» πλέον καθώς πλησιάζουμε προς την κρίσιμη ψηφοφορία στο Κογκρέσο, αφαιρώντας μεγάλο μέρος από το βάρος του φόβου στις διεθνείς αγορές.

Βέβαια, και στο ευρωπαϊκό έδαφος, δεν λείπουν τα σχόλια που υποδεικνύουν συνέχεια της αβεβαιότητας που προκαλεί η νομισματική σύσφιξη και ο φόβος της ύφεσης. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πλησιάζει όλο και περισσότερο στο σημείο όπου θα μπορεί να σταματήσει να αυξάνει το κόστος δανεισμού, αλλά έχει ακόμη δρόμο να διανύσει καθώς προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τον Πάμπλο Χερνάντες ντε Κος. «Πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, αν και πιστεύουμε επίσης ότι είμαστε πιο κοντά στο τέλος», δήλωσε τη Δευτέρα ο ντε, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας και μέλος της ΕΚΤ, σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ινστιτούτο Incipe.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,18% στις 460,04 μονάδες, ενώ ο Eurostoxx 50 χάνει 0,19% στις 4.311 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,13% στις 15.973 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 χάνει 0,63% στις 7.257 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 διολισθαίνει 0,17% στις 7.614 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο FTSE MIB στο Μιλάνο οριακά χάνει 0,07% και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κερδίζει 0,20% στις 9.198 μονάδες.

Η εικόνα στην Ασία

Μικτή ήταν η εικόνα και στα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη. Ο Nikkei 225 στο Τόκιο ενισχύθηκε 0,30%, στο Σύδνεϋ ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,11%, στην Κίνα ο Shanghai κέρδισε 0,09% καιο SZSE Component σημείωσε κέρδη 0,44%. Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κερδίζει 0,15% και ο KOSPI στη Σεούλ πραγματοποίησε ράλι 1,04%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda Development: Τέλη 2023 το SPV για τους γραφειακούς χώρους – Οι επόμενες κινήσεις

Έρευνα Bloomberg: Το τεχνολογικό ράλι θα συνεχιστεί όσο υπάρχει ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ

Μπήκε «λουκέτο» στο καζίνο του Ρίο – Πιθανή η αφαίρεση της άδειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider