Απώλειες στην Wall Street στη σκιά των φόβων για ύφεση

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στην Wall Street στη σκιά των φόβων για ύφεση
Πτώση σχεδόν 1% για τον τεχνολογικό δείκτη, στην πρώτη συνεδρίαση της αγοράς μετά το Καθολικό Πάσχα.

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται την Δευτέρα οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς οι φόβοι για ύφεση στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη που τροφοδοτούνται από τα χτυπήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στο πεδίο των αυξήσεων στα επιτόκια, αποτυπώνονται στο ταμπλό της Wall Street, μετά την τριήμερη διακοπή στις συναλλαγές λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,04% στα επίπεδα των 33.472 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,52% και διαμορφώνεται στις 4.083 μονάδες. Ισχυρότερες πιέσεις, τέλος, ασκούνται στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος χάνει 0,79% στις 11.992 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, σημαντικές απώλειες σημειώνουν οι τίτλοι των κολοσσών του τεχνολογικού κλάδου, με την Apple να υποχωρεί κατά 1,9%, ενώ η Alphabet (μητρική της Google) χάνει 1,7% και η Microsoft 2%. «Βουτιά» σχεδόν 3,5% καταγράφει και η μετοχή της Tesla, μετά τη νέα ανακοίνωση της εταιρείας του Έλον Μασκ πως σκοπεύει να μειώσει εκ νέου της τιμές στα ηλεκτροκίνητα οχήματα που κατασκευάζει.

Στον αντίποδα, κέρδη άνω του 2% σημειώνει ο τίτλος της Caterpillar, ενώ η Dow ενισχύεται κατά 1,5%.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ έφεραν μικτά πρόσημα για τους δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομίας των ΗΠΑ «έσπρωξαν» σε αρνητικό έδαφος τους S&P και Nasdaq, μετά από τρεις διαδοχικές εβδομάδες με άνοδο.

Πλέον, το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα αργότερα μέσα στην εβδομάδα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν τις αποφάσεις της Fed ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένονται και οι ανακοινώσεις των εισηγμένων -και ειδικότερα των τραπεζών- για τις επιδόσεις τους στο τελευταίο τρίμηνο- με τις JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citigroup να κάνουν την αρχή την Παρασκευή.

Σημειώνεται, τέλος, πως λόγω αργίας κλειστά παραμένουν σήμερα τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ενώ στην Ασία καταγράφηκαν μεικτά πρόσημα με τις αγορές σε Αυστραλία και Χονγκ Κονγκ να παραμένουν επίσης κλειστές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πτώση 29% στις αποστολές ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως - Στο -40,5% η Apple

TSMC: Πτώση στα έσοδα της μεγαλύτερης κατασκευάστριας ημιαγωγών του κόσμου - Πρώτη φορά σε 5 χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider