Απώλειες στην Wall Street εν μέσω ανησυχιών για τιμές του πετρελαίου

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στην Wall Street εν μέσω ανησυχιών για τιμές του πετρελαίου
Η επιφυλακτικότητα έκανε εκ νέου αισθητή την παρουσία της στην αμερικανική αγορά.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με την επιφυλακτικότητα να κάνει εκ νέου αισθητή την παρουσία της στο ταμπλό της Wall Street, κυρίως εξαιτίας της ανησυχίας που επικρατεί στους επενδυτικούς κύκλους σχετικά με τις επιπτώσεις της απόφασης του OPEC+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 33.492 μονάδες με απώλειες 0,59%, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,58% στις 4.100 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στις 12.126 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,52%.

Πρόκειται για τις πρώτες απώλειες του Dow Jones και του S&P 500 μέσα στον Απρίλιο, καθώς οι δύο δείκτες έτρεχαν μέχρι σήμερα ένα ανοδικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων.

Παράλληλα, χαρακτηριστικό γεγονός των ανησυχιών που επικρατούν στην αγορά για τους επόμενους μήνες είναι η εκτίμηση του αναλυτή της JP Morgan, Μάρκο Κολάνοβιτς πως το πετρελαϊκό σοκ σε συνδυασμό με την τραπεζική κρίση αλλά και την οικονομική επιβράδυνση θα στείλουν τις μετοχές στα χαμηλά του 2022, τερματίζοντας το ράλι των πρώτων μηνών του 2023.

Ήδη την Τρίτη, οι τιμές του πετρελαίου ανήλθαν σε υψηλά σχεδόν 2,5 μηνών, επιτυγχάνοντας την τέταρτη διαδοχική ημέρα με κέρδη, στον απόηχο της απόφασης του OPEC και των συμμάχων του (OPEC+) να μειώσουν την ηεμρήσια παραγωγή πετρελαίου κατά 1,15 εκατ. βαρέλια από τον προσεχή Μάιο.

Πίσω στο ταμπλό της συνεδρίασης, ισχυρές απώλειες άνω του 5% σημείωσε η μετοχή της Caterpillar, ενώ η 3M υποχώρησε περίπου 2%. Στον αντίποδα, κέρδη 1,5% σημείωσε ο τίτλος της Nike.

Μάκρο

Μείωση κατέγραψαν τον Φεβρουάριο οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, γεγονός που αποτελεί ένδειξη για χαλάρωσης της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, οι κενές θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία ανήλθαν σε 9,9 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 μηνών, ενώ αναλυτές της Wall Street Journal ανέμεναν μία μέτρηση στα 10,5 εκατομμύρια. Τον Ιανουάριο οι κενές θέσεις εργασίας είχαν ανέλθει σε 10,6 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Yψηλό άνω των 12 μηνών για τον χρυσό - Ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια

Απώλειες στην Wall Street εν μέσω ανησυχιών για τιμές του πετρελαίου

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές, παρά τις ανησυχίες για το πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider