Επιφυλακτικότητα και απώλειες στην Wall Street

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικότητα και απώλειες στην Wall Street
H απόφαση του OPEC+ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου φέρνει αναταραχή στις διεθνείς αγορές.

Τελευταία ενημέρωση 21.41

Απώλειες καταγράφουν στη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς η απόφαση του OPEC και των συμμάχων του να προχωρήσουν σε σημαντική περικοπή της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου προκαλεί αναταραχή στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, απειλώντας να τερματίσει το τετραήμερο ανοδικό σερί της Wall Street.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαπραγματεύεται στις 33.360 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,72%, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,66% στις 4.097 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στα επίπεδα των 12.116 μονάδων, με απώλειες 0,60%.

Στο ταμπλό, βουτιά άνω του 20% σημειώνει η μετοχή της AMC, στον απόηχο συμφωνίας της διοίκησης με ομάδα μετόχων, η οποία ανοίγει τον δρόμο σε περαιτέρω αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Απώλειες σχεδόν 2% σημειώνουν οι μετοχές των Caterpillar και Boeing, ενώ στον αντίποδα κέρδη 1,8% σημειώνει ο τίτλος της Intel. Κέρδη 1% και για τη μετοχή της Johnson & Johnson.

Μάκρο

Μείωση κατέγραψαν τον Φεβρουάριο οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, γεγονός που αποτελεί ένδειξη για χαλάρωσης της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, οι κενές θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία ανήλθαν σε 9,9 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 μηνών, ενώ αναλυτές της Wall Street Journal ανέμεναν μία μέτρηση στα 10,5 εκατομμύρια. Τον Ιανουάριο οι κενές θέσεις εργασίας είχαν ανέλθει σε 10,6 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

GM: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 5.000 υπαλλήλων με στόχο εξοικονόμηση 1 δισ. δολαρίων

Σε υψηλά δύο μηνών το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ντάιμον (JP Morgan): Η τραπεζική κρίση δεν έχει τελειώσει - Οι επιπτώσεις θα μείνουν για χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider