Χρυσός: Απώλειες στην ημέρα, αλλά κέρδη για τον Μάρτιο και το τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Απώλειες στην ημέρα, αλλά κέρδη για τον Μάρτιο και το τρίμηνο
Δεν κατάφερε να ανέλθει άνω των 2.000 δολαρίων ο χρυσός, εξασφάλισε εντούτοις κέρδη τόσο σε μηνιαίο, όσο και τριμηνιαίο επίπεδο.

Δεν κατάφερε να ανέλθει άνω των 2.000 δολαρίων ο χρυσός, εξασφάλισε εντούτοις κέρδη τόσο σε μηνιαίο, όσο και τριμηνιαίο επίπεδο.

Η τιμή του χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου, υποχώρησε κατά 0,6% στα 1.986,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο Μάρτιος έκλεισε με κέρδη 8,1% και το τρίμηνο με άνοδο 8,8%.

Παράλληλα, το ασήμι, συμβολαίου παραδόσεως Μαΐου ενισχύθηκε κατά 1% στα 24,23 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου διαμορφώθηκε 0,1% υψηλότερα στα 1.464 δολάρια η ουγγιά.

Η πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου έχασε 0,1% φθάνοντας στα 995,90 δολάρια η ουγγιά, με τον χαλκό παραδόσεως Μαΐου να υποχωρεί στα 4,0885 δολάρια η λίβρα.

Τον τελευταίο μήνα, ο χρυσός ενισχύθηκε, υπό τον φόβο των τραπεζών, μετά τις εξελίξεις γύρω από την Silicon Valley Bank και την Credit Suisse, με το πολύτιμο μέταλλο να καθίσταται πιο ελκυστικό για τους επενδυτές, οι οποίοι και έσπευσαν στο «ασφαλές καταφύγιο».

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα, ο χρυσός ξεπέρασε τα επίπεδα των 2.000 δολαρίων, στον απόηχο των τραπεζικών αναταραχών.

Παράλληλα, το πολύτιμο μέταλλο έλαβε ώθηση, εν μέσω των προσδοκιών που καλλιεργούνται στην αγορά για χαμηλότερο ρυθμό στον αυξήσεων επιτοκίων από την Fed.

Ο πληθωρισμός παραμένει, πάντως, μεγάλος «πονοκέφαλος».

Η επικεφαλής της Fed στη Βοστώνη, Σούζαν Κόλινς, τόνισε σήμερα ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να βρει τη σωστή ισορροπία για τη μείωση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σημαντική κάμψη εμφάνισε ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο, μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σε μια ένδειξη πως οι προσπάθειες της Fed αποδίδουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Ο πληθωρισμός έφερε θετικό κλείσιμο για την Παρασκευή και σημαντικά κέρδη στο α' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider