«Αποκαθήλωση» από τα υψηλά έξι εβδομάδων για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αποκαθήλωση» από τα υψηλά έξι εβδομάδων για τον χρυσό
«Η αναταραχή αμβλύνθηκε αφού η JPMorgan, η Morgan Stanley και άλλες μεγάλες τράπεζες φέρεται να εξετάζουν πιθανή συμφωνία με την First Republic Bank».

Ο χρυσός αποκαθηλώθηκε από τα υψηλά έξι εβδομάδων την Πέμπτη, καθώς οι παγκόσμιες τραπεζικές ανησυχίες υποχώρησαν μετά την είδηση ότι μια ομάδα μερικών από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ συνάπτουν συμφωνία με την προβληματική First Republic Bank και αφού η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας παρείχε ρευστότητα στην Credit Suisse.

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έχασε 0,4% στα 1.923 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Το ασήμι παράδοσης Μαΐου διολίσθησε 0,9%, στα 21,69 δολάρια ανά ουγγιά. Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε 2,5%, για να διαμορφωθεί στα 1.409,30 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου απώλεσε 0,7%, στα 977,10 δολάρια ανά ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Μαΐου διαμορφώθηκε στα 3,87 δολάρια ανά λίβρα με -0,6%.

Οι τιμές του χρυσού ανέβηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς το πολύτιμο μέταλλο επωφελήθηκε από τις ανησυχίες για τη σταθερότητα των τραπεζών των ΗΠΑ και της Ευρώπης μετά την χρεοκοπία τριών αμερικανικών xρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (Silvergate, Silicon Valley Bank και Signature Bank) και τον κλυδωνισμό της Credit Suisse.

«Η αναταραχή αμβλύνθηκε αφού η JPMorgan, η Morgan Stanley και άλλες μεγάλες τράπεζες φέρεται να εξετάζουν πιθανή συμφωνία με την First Republic Bank», δήλωσε ο Κρεγκ Έρλαμ, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυτή η αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ, ίσως να κοστίσει πολύ ακριβά

Επέστρεψαν στα κέρδη οι ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ: Στο +19% η μετοχή της Credit Suisse

«Πιστή» στη γραμμή που χάραξε η ΕΚΤ - Νέα αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider