Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό
Τα βλέμματα είναι στραμμένα στα στοιχεία της έκθεσης για την αμερικανική αγορά εργασίας που θα δημοσιευθεί την Παρασκευή.

Κέρδη κατέγραψε την Πέμπτη ο χρυσός, επιστρέφοντας στα «πράσινα» μετά από 2 συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών.

Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έκανε άλμα 0,9%, για να διαμορφωθεί στα 1.834,60 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Το ασήμι παράδοσης Μαΐου ανέβηκε σχεδόν 0,1%, στα 20,165 δολάρια ανά ουγγιά. Ο χαλκός παράδοσης Μαΐου κέρδισε 0,3%, στα 4,039 δολάρια ανά λίβρα. Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου ενισχύθηκε 0,9%, στα 1.374,70 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα παράδοσης Απριλίου σημείωσε κέρδη 0,9%, στα 949,30 δολάρια ανά ουγγιά.

Η κατάθεση του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο ενίσχυσε τις πιθανότητες για έναν πιο επιθετικό ρυθμό αύξησης των επιτοκίων, παρέχοντας μεγάλη «στήριξη» στο αμερικανικό δολάριο αυτή την εβδομάδα.

«Για να κάνει ο χρυσός μια ισχυρότερη ανάκαμψη, θα πρέπει να δούμε μια έκπληξη στην έκθεση της Παρασκευής για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ», εκτιμά ο Φαγουάντ Ραζακζάντα, αναλυτής αγοράς στο City Index και στο FOREX.com. «Εάν συμβεί αυτή η έκπληξη, θα μπορούσαμε να δούμε μία άνοδο σε μετοχές, χρυσό και ομόλογα, καθώς οι traders θα αμφισβητήσουν εκ νέου την πιθανότητα μιας γενναίας αύξησης επιτοκίων» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Επικράτησε η ανησυχία για τις οικονομικές προοπτικές

ΔΕΗ: Ποια οφέλη ξεχωρίζουν S&P και Fitch στην εξαγορά της Enel Romania

Eurobank: Εξαγορά του ποσοστού του ΤΧΣ αντί για μέρισμα φέτος – Στα 1,3 δισ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του 2022 

gazzetta
gazzetta reader insider insider