Πάουελ (Fed): Ακόμα καμία απόφαση για την αύξηση επιτοκίων τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάουελ (Fed): Ακόμα καμία απόφαση για την αύξηση επιτοκίων τον Μάρτιο
«Δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση για τη συνάντηση του Μαρτίου», υπογράμμισε ο Πάουελ.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ τόνισε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν αποφασίσει ακόμη για το μέγεθος της αύξησης των επιτοκίων αργότερα αυτό το μήνα ενώ όλα θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας και τον πληθωρισμό.

«Δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση για τη συνάντηση του Μαρτίου», υπογράμμισε ο Πάουελ μιλώντας στην αμερικανική επιτροπή οικονομικών υπηρεσιών την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της κατάθεσής του ενώπιον του Κογκρέσου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο επικεφαλής της Fed επανέλαβε το μήνυμά του ότι η Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να στείλει τα επιτόκια υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως και με ταχύτερους ρυθμούς, εάν τα οικονομικά στοιχεία συνεχίσουν να είναι «καυτά». Ωστόσο, την Τετάρτη, απέκλινε ελαφρώς από τις θέσεις του προσθέτοντας ότι «καμία απόφαση» δεν είχε ληφθεί προς το παρόν, τονίζοντας ότι απαιτείται ταχύτερη νομισματική σύσφιξη ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα των συναδέλφων του «να αυξήσουμε τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων».

«Έχουμε κάποια δυνητικά σημαντικά στοιχεία που έρχονται», σημείωσε και πρόσθεσε πως «η επιβράδυνση του ρυθμού των αυξήσεων επιτοκίων φέτος είναι ένας τρόπος για να δούμε περισσότερα από αυτά τα αποτελέσματα καθώς εμφανίζονται». Στόχος της κεντρικής τράπεζας είναι να μειώσει τη ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες για να πέσουν και οι τιμές, αλλά η οικονομία των ΗΠΑ ήταν εξαιρετικά ανθεκτική στα υψηλότερα επιτόκια.

«Ο πληθωρισμός μειώνεται αλλά είναι πολύ υψηλός. Κάποιο μέρος του υψηλού πληθωρισμού που βιώνουμε είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται με μια πολύ σφιχτή αγορά εργασίας» έσπευσε να επισημάνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάρκιν (Fed): «Απίστευτα υγιής» η αγορά εργασίας - Νέες αυξήσεις επιτοκίων

Adidas: Αποζημίωση «μαμούθ» στον πρώην CEO - 16 εκατ. ευρώ και «ανεργία» για 18 μήνες

Bed Bath & Beyond: Άντλησε άλλα 135 εκατ. δολάρια από τη δημόσια προσφορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider