Οι 4 κρίσιμοι «σταθμοί» για τη Wall Street στις επόμενες 13 ημέρες διαπραγματεύσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι 4 κρίσιμοι «σταθμοί» για τη Wall Street στις επόμενες 13 ημέρες διαπραγματεύσεων
«Υπάρχουν αντικρουόμενα μηνύματα στην οικονομία. Έτσι θα δείτε υπερβολικές αντιδράσεις από τους επενδυτές στα επερχόμενα δεδομένα».

Τέσσερα σημαντικά γεγονότα στις επόμενες 13 ημέρες διαπραγματεύσεων θα είναι οι βασικοί καταλύτες για να καθοριστεί εάν το φετινό ράλι της Wall Street θα σβήσει ή θα συνεχιστεί.

Όλα ξεκινούν την Τρίτη, όταν ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ θα προχωρήσει σε διήμερη κατάθεσή του για τη νομισματική πολιτική στο Καπιτώλιο. Με τον S&P 500 να έρχεται από την καλύτερη εβδομάδα εδώ και ένα μήνα, οι επενδυτές θα αναζητούν οποιαδήποτε ένδειξη σχετικά με την πορεία αύξησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας.

«Η αγορά είναι προσκολλημένη σε κάθε θετικό πράγμα που λέει ο Πάουελ», δήλωσε η Έμιλι Χιλ, της Bowersock Capital. «Τη στιγμή που η λέξη "αποπληθωρισμός" έφυγε από τα χείλη του σε μια ομιλία του νωρίτερα φέτος, η αγορά εκτοξεύτηκε στα ύψη» πρόσθεσε.

Μετά τον Πάουελ, έρχεται η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Φεβρουαρίου στις 10 Μαρτίου και ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις 14 Μαρτίου.

«Υπάρχουν αντικρουόμενα μηνύματα στην οικονομία. Έτσι θα δείτε υπερβολικές αντιδράσεις από τους επενδυτές στα επερχόμενα δεδομένα» πρόσθεσε η Χιλ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στη συνέχεια, στις 22 Μαρτίου, η Fed θα δώσει τις τριμηνιαίες προβλέψεις για τα επιτόκια και ο Πάουελ θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου. Μετά από αυτό, οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν μια αρκετά ξεκάθαρη ιδέα για το εάν η κεντρική τράπεζα θα σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

O Jacquemus κάνει κατάληψη στη Galeries Lafayette με ένα τεραστίων διαστάσεων πρότζεκτ

Τράπεζα Πειραιώς: Τι είπε η Διοίκηση στους επενδυτές στο road show στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: «Ιστορική» η πρόταση της Νότιας Κορέας για το ζήτημα της καταναγκαστικής εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider