Χρυσός: Ξεκίνησε δειλά δειλά με κέρδη τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Ξεκίνησε δειλά δειλά με κέρδη τον Μάρτιο
Έχοντας αφήσει μόλις πίσω του έναν μήνα κακής επίδοσης, ο χρυσός μπήκε «με το δεξί» στον Μάρτιο, με το συμβόλαιο του Απριλίου να καταγράφει άνοδο 10,60 δολαρίων ή 0,6% στα 1.847,30 δολ. ανά ουγγιά, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Έχοντας αφήσει μόλις πίσω του έναν μήνα κακής επίδοσης, ο χρυσός μπήκε «με το δεξί» στον Μάρτιο, με το συμβόλαιο του Απριλίου να καταγράφει άνοδο 8,70 δολαρίων ή 0,5% στα 1.845,40 δολ. ανά ουγγιά, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το ασήμι παραδόσεως Μαΐου ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση με άνοδο 2 σεντς ή σχεδόν 0,1% στα 21,095 δολάρια ανά ουγγιά. Ο Φεβρουάριος κληροδότησε απώλειες 12%. Το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε 16,70 δολάρια ή 1,2% στα 1.437,60 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε κατά 6,30 δολάρια ή 0,7% στα 961,80 δολ. ανά ουγγιά.

Η ανοδική κίνηση αποδίδεται από τους αναλυτές στον συνδυασμό των ενθαρρυντικών οικονομικών στοιχείων από την Κίνα και της εξασθένισης του δολαρίου έναντι άλλων μεγάλων νομισμάτων. Τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας ήταν καλύτερα των αναμενόμενων, στηρίζοντας το αφήγημα της επιτυχημένης «επανεκκίνησης» της κινεζικής οικονομίας μετά την άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φεβρουάριος έκλεισε με απώλειες 5,6% για το κίτρινο μέταλλο, στη χειρότερη επίδοση από τον Ιούνιο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Απώλειες υπό το βάρος της επιτάχυνσης του πληθωρισμού

Το ύψος στο «κόστος» του χρήματος στην Ευρωζώνη θα συνεχίσει να αυξάνεται και μετά τον Μάρτιο

Goldman Sachs: Υψηλότερα τα επιτόκια μέχρι τα τέλη του 2024 - Ποια αύξηση «κλειδώνει» από την ΕΚΤ για το Μάιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider