Χρυσός: Τα κέρδη της Τρίτης δεν αποσόβησαν την «βουτιά» του Φεβρουαρίου - Απώλειες 12% για το ασήμι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Τα κέρδη της Τρίτης δεν αποσόβησαν την «βουτιά» του Φεβρουαρίου - Απώλειες 12% για το ασήμι
Τον Φεβρουάριο το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιούνιο του 2021.

Με κέρδη έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Τρίτη, αλλά δεν κατάφεραν να αποσοβήσουν μία απώλεια σχεδόν 6% για τον Φεβρουάριο - τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιούνιο του 2021.

Ένα πρωινό με «προκλητικά οικονομικά δεδομένα» και μερική αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου στήριξε τον χρυσό καθώς οι τιμές αναπήδησαν από τα χαμηλά του 2023, παρά τα υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ, δήλωσε στο MarketWatch ο Rob Haworth, ανώτερος επενδυτικός στρατηγικός στην U.S Bank Wealth Management.

Η αδυναμία των οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ ήταν «ευρέως διαδεδομένη, στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, τις περιφερειακές επιχειρηματικές έρευνες της Fed από το Σικάγο και το Ρίτσμοντ και τη μείωση των τιμών των κατοικιών τον Δεκέμβριο», προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται πως στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, καθώς οι καταναλωτές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την πορεία της οικονομίας εν μέσω του υψηλού και επίμονου πληθωρισμού. Σύμφωνα με το Reuters, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε τον Φεβρουάριο στις 102,9 μονάδες από 106 μονάδες τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν μία μέτρηση στις 108,5 μονάδες.

Επιπλέον, άνοδο εμφάνισαν σε μηνιαίο επίπεδο οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ κατά τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ένωση Κτηματομεσιτών της χώρας. Οι υφιστάμενες πωλήσεις ενισχύθηκαν 8,1% έναντι αύξησης 1,1% τον Δεκέμβριο του 2022 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο 1%.

Τέλος, σε υψηλό τριών μηνών αυξήθηκε στις ΗΠΑ το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου όσον αφορά στα αγαθά, φτάνοντας τα 91,5 δισ. δολάρια με μια άνοδο 2%, αντανακλώντας τον υψηλό πληθωρισμό καθώς και τη σταθερή ζήτηση των ΗΠΑ για νέα αυτοκίνητα, τρόφιμα και καταναλωτικά προϊόντα. Το εμπορικό έλλειμμα στα αγαθά αυξήθηκε από τα 89,7 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με το Marketwatch.

Έτσι, την Τρίτη ο χρυσός παράδοσης Απριλίου κέρδισε 11,80 δολάρια ή σχεδόν 0,7%, φτάνοντας στα 1.836,70 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex. Οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου, που άγγιξαν το χαμηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο μέχρι σήμερα, σημείωσαν μηνιαία απώλεια 5,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Το ασήμι παράδοσης Μαΐου ενισχύθηκε 28 σεντς, ή 1,3%, στα 21,071 δολάρια ανά ουγγιά, κλείνοντας σχεδόν 12% χαμηλότερα για τον μήνα.

Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 7 δολάρια ή 0,5%, στα 1.420,90 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας μηνιαία πτώση σχεδόν 14%, ενώ η πλατίνα παράδοσης Απριλίου αυξήθηκε κατά 13,60 δολάρια ή 1,4%, στα 955,50 δολάρια ανά ουγγιά, χάνοντας 6,4% για τον μήνα.

Ο χαλκός παράδοσης Μαΐου κέρδισε 8 σεντς, ή 2%, στα 4,0895 δολάρια ανά λίβρα, με τις τιμές να υποχωρούν κατά 3,2% τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με μικρά κέρδη ο χρυσός στο ξεκίνημα της εβδομάδας, μετά από τις ισχυρές απώλειες της Παρασκευής

Trikalinos: Τριπλή χρυσή διάκριση στα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας FEA 2023

ΔΕΗ: Παρατείνονται για λίγες ημέρες οι διαπραγματεύσεις με την Enel Ρουμανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider