Σημαντική πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντική πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα
Αρνητικό κλίμα στις αγορές της ηπείρου για την αρχή της εβδομάδας, υπό τον φόβο των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών.

Αρνητικό κλίμα επικράτησε τη Δευτέρα στις ασιατικές αγορές, στον απόηχο της μεγάλης πτώσης που σημειώθηκε στην Wall Street την περασμένη εβδομάδα.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο κατέγραψε τη χειρότερη εβδομάδα εντός του 2023, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι για τη συνέχιση στην περιοριστική πολιτική των μεγάλων κεντρικών τραπεζών ώστε να μειωθεί ο πληθωρισμός.

Παράλληλα, οι αγορές κάνουν ταμείο για τα όσα δήλωσε ο επερχόμενος διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ), Καζούο Ουέντα, στο κοινοβούλιο της χώρας. Ο Ιάπωνας τραπεζίτης ανέφερε πως η BoJ θα συνεχίσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική της τράπεζας.

Στα ταμπλό, ο Nikkei στην Ιαπωνία υποχώρησε 0,11% στις 27.423 μονάδες, ο ASX/200 στην Αυστραλία έπεσε 1,13% στις 27.423 μονάδες, ο Kospi στη Σεούλ υποχώρησε 0,87% στις 2.402 μονάδες, στην Κίνα ο Shanghai Composite έπεσε 0,28% στις 3.258 μονάδες και ο Shenzhen Component διολίσθησε 0,82% στις 11.690 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng πέφτει 0,58% στις 19895 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider