Γιουάν: Σε χαμηλό 5 εβδομάδων καθώς στοιχεία της Κορέας «σκοτεινιάζουν» το outlook

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιουάν: Σε χαμηλό 5 εβδομάδων καθώς στοιχεία της Κορέας «σκοτεινιάζουν» το outlook
Στοιχεία από τη Νότια Κορέα ενίσχυσαν τις ανησυχίες για την ανάπτυξη των ασιατικών εξαγωγών.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων «βυθίστηκε» το κινεζικό γιουάν της Κίνας βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων την Δευτέρα, καθώς στοιχεία από τη Νότια Κορέα ενίσχυσαν τις ανησυχίες για την ανάπτυξη των ασιατικών εξαγωγών και οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί ενόψει των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ενώ οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας για το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου αυξήθηκαν 11,9% από πέρυσι, τα τελωνειακά στοιχεία έδειξαν ότι οι μέσες εξαγωγές ανά εργάσιμη ημέρα μειώθηκαν κατά 14,5% μετά την προσαρμογή για τη διαφορετική χρονική περίοδο των διακοπών του Σεληνιακού Νέου Έτους.

«Ως ένας από τους εμπορικούς εταίρους της Κίνας, τα απογοητευτικά στοιχεία για τις εξαγωγές της Νότιας Κορέας ενίσχυσαν τη συνολική επιδείνωση των εξαγωγικών παραγγελιών εξαγωγών της Ασίας», δήλωσε στο CNBC ο Seong, επικεφαλής μακροοικονομικής στρατηγικής για την Ασία στη Societe Generale. «Τέτοια ανησυχία έχει επιβαρύνει το γιουάν, μαζί με άλλα ασιατικά νομίσματα, όπως το γουόν της Κορέας».

Το γιουάν στις spot αγορές άνοιξε στα 6,8349 ανά δολάριο και διαπραγματευόταν στα 6,8293 λίγες ώρες αργότερα.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας όρισε το μέσο ποσοστό στα 6,8151 ανά δολάριο ΗΠΑ πριν από το άνοιγμα της αγοράς, πιο αδύναμο από την προηγούμενη σταθεροποίηση στα 6,7884.

Επί του παρόντος, το spot ποσοστό επιτρέπεται να διαπραγματεύεται με εύρος 2% πάνω ή κάτω από τον επίσημο καθορισμό σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή.

Ο παγκόσμιος δείκτης δολαρίου ανήλθε στα 103,734 από το προηγούμενο κλείσιμο των 103,63.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Το γουάν το πέμπτο πιο ενεργό νόμισμα παγκοσμίως

Bitcoin: Θα μπορούσε να φτάσει τα 10 εκατ. δολάρια, λέει ο CEO της Blockstream

Χαλκός: Αναμένεται ιστορική αλλαγή στις τιμές του όσο οδεύουμε προς την καθαρή ενέργεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider