Wall Street: «Μάζεψε» τις αρχικές ευρείες απώλειες - Οριακή συνέχεια στο ανοδικό σερί του Dow

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Μάζεψε» τις αρχικές ευρείες απώλειες - Οριακή συνέχεια στο ανοδικό σερί του Dow
Για άλλη μία συνεδρίαση το ενδιαφέρον στράφηκε προς τα εταιρικά αποτελέσματα.

Αν και ασταθής, τελικά στάθηκε αρκετή, η απόπειρα των επενδυτών να κρατήσουν τον Dow Jones εντός θετικού εδάφους, κι έτσι το κλείσιμο της Τετάρτης επεφύλασσε στον βιομηχανικό δείκτη την οριακή συνέχεια του τριήμερου ανοδικού σερί. Αν και η συνεδρίαση ξεκίνησε με πτωτικές διαθέσεις για τους δείκτες της Wall Street, περιορίστηκαν κατά πολύ οι διευρυμένες απώλειες, ενώ για άλλη μία ημέρα, το ενδιαφέρον στράφηκε προς τα εταιρικά αποτελέσματα.

Στα ταμπλό, ο Dow Jones έμεινε οριακά ανοδικός στο +0,05% στις 33.743 μονάδες, ο S&P 500 οριακά έχασε 0,02% στις 4.016 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,18% στις 11.313 μονάδες.

Εταιρικά νέα

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, αποβραδίς η Microsoft ανακοίνωσε υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών κέρδη για το β' τρίμηνο χρήσης του 2022, αλλά και ένα απογοητευτικό guidance που οδηγεί σε απώλειες την μετοχή της.

Τα «κεφάλια» της Microsoft είναι βέβαια πως η κακή πορεία που έγινε ιδιαιτέρως ορατή τον Δεκέμβριο και έπληξε τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του τεχνολογικού κολοσσού, θα συνεχιστεί.

Σήμερα, η Boeing ανακοίνωσε για το 2022 τις πρώτες θετικές ταμειακές ροές της για πρώτη φορά από το 2018, με την αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών να δοκιμάζεται από την άνοδο του εργασιακού κόστους και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα στο δ' τρίμηνο του περασμένου έτους.

Επιπλέον, η AT&T προσέθεσε μεγαλύτερο αριθμών συνδρομητών για το δ' τρίμηνου του 2022 από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές, με τον αμερικανικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο να ωφελείται από την περίοδο των Χριστουγέννων και τις προωθητικές ενέργειες που έκανε για την προσέλκυση νέων πελατών. Σύμφωνα με το Reuters, η AT&T πρόσθεσε 656.000 συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν 644.800 συνδρομητές.

Ακόμα, υπερδιπλασιασμό κερδοφορίας πέτυχε η Raytheon Technologies στο δ’ τρίμηνο του 2022 καθώς ευνοήθηκε από την ραγδαία άνοδο της ζήτησης για αμυντικό εξοπλισμό η οποία προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Εμπορεύματα

Με ήπια άνοδο στις τιμές έκλεισε η διαπραγμάτευση των συμβολαίων πετρελαίου την Τετάρτη, με το αμερικάνικο αργό να μένει πάνω από το βασικό επίπεδο των 80 δολαρίων για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση. To αμερικάνικο αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 2 σεντς στα 80,15 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το brent παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε οριακά στα 86,12 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE Futures Europe. Το brent παράδοσης Απριλίου, που είναι και το πιο ενεργό συμβόλαιο έχασε 6 σεντς ή 0,1%, στα 86,19 δολάρια το βαρέλι.

Υψηλότερα έκλεισαν οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Τετάρτη, σημειώνοντας την πέμπτη συνεχόμενη άνοδο και φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα μηνών. Έτσι την Τετάρτη, οι τιμές του χρυσού παράδοσης Φεβρουαρίου αυξήθηκαν 7,20 δολάρια ή 0,4%, για να διαμορφωθούν στα 1.942,60 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex, το υψηλότερο κλείσιμο από τις 21 Απριλίου. Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου, κέρδισε 19 σεντς ή 0,8%, στα 23,941 δολάρια ανά ουγγιά. Το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε 47,60 δολάρια ή 2,7%, στα 1.687,90 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 20,70 δολάρια ή 1,9%, στα 1.046,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Προβλήματα με Teams και Outlook σε όλο τον κόσμο

AT&T: «Τρύπα» 25 δισ. δολαρίων στα κέρδη του δ' τριμήνου, παρά την αύξηση των συνδρομητών

Boeing: Θετικές ταμειακές ροές για πρώτη φορά από το 2018 - Κάτω από από τις εκτιμήσεις τα έσοδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider