Πετρέλαιο: Άνω των 80 δολαρίων στις ΗΠΑ για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Άνω των 80 δολαρίων στις ΗΠΑ για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση
Η μέτρια άνοδος των τιμών ήρθε αφού η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε εβδομαδιαία άνοδο στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ. 

Με ήπια άνοδο στις τιμές έκλεισε η διαπραγμάτευση των συμβολαίων πετρελαίου την Τετάρτη, με το αμερικάνικο αργό να μένει πάνω από το βασικό επίπεδο των 80 δολαρίων για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση.

Η μέτρια άνοδος των τιμών ήρθε αφού η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε εβδομαδιαία άνοδο στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ. Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 533.000 βαρέλια έναντι αύξησης 8,40 εκατ. βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.

Τα στοιχεία «αντανακλούν αυτό που μας λέει η τιμολόγηση εδώ και εβδομάδες. Συγκεκριμένα, το αυξανόμενο premium για το brent σε σχέση με το WTI που παρατηρείται από τα τέλη Δεκεμβρίου οδηγεί για άλλη μια φορά σε ισχυρότερες εξαγωγές αργού, γεγονός που βοήθησε στον περιορισμό των συσσωρεύσεων αργού αυτή την εβδομάδα παρά την αδυναμία στις εργασίες των διυλιστηρίων των ΗΠΑ», δήλωσε στο Marketwatch ο Troy Vincent, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην DTN.

To αμερικάνικο αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 2 σεντς στα 80,15 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το brent παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε οριακά στα 86,12 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE Futures Europe. Το brent παράδοσης Απριλίου, που είναι και το πιο ενεργό συμβόλαιο έχασε 6 σεντς ή 0,1%, στα 86,19 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση με κέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider