Απαισιόδοξη η Microsoft: «Το ζοφερό κλίμα στον τεχνολογικό κλάδο θα συνεχιστεί»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απαισιόδοξη η Microsoft: «Το ζοφερό κλίμα στον τεχνολογικό κλάδο θα συνεχιστεί»
Microsoft
«Στην εμπορική μας δραστηριότητα, αναμένουμε ότι οι επιχειρηματικές τάσεις που είδαμε στα τέλη Δεκεμβρίου θα συνεχιστούν και στο τρίτο τρίμηνο».

Τα «κεφάλια» της Microsoft είναι βέβαια πως η κακή πορεία που έγινε ιδιαιτέρως ορατή τον Δεκέμβριο και έπληξε τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του τεχνολογικού κολοσσού, θα συνεχιστεί.

«Στην εμπορική μας δραστηριότητα, αναμένουμε ότι οι επιχειρηματικές τάσεις που είδαμε στα τέλη Δεκεμβρίου θα συνεχιστούν και στο τρίτο τρίμηνο», δήλωσε η Άιμι Χουντ, οικονομική διευθύντρια της Microsoft.

Όπως έγινε γνωστό χτες, τα έσοδα της Microsoft ανήλθαν στα 52,75 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για έσοδα 52,94 δισ. δολαρίων. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν μόλις κατά 2% στο β' τρίμηνο χρήσης, δηλαδή με τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης από το 2016.

Ωστόσο, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της για το β' τρίμηνο χρήσης του 2022. Αναλυτικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 2,32 δολάρια/μετοχή, έναντι κερδών 2,29 δολαρίων/μετοχή, όπως ανέμεναν αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv.

Η εταιρεία πουλά προϊόντα όπως κονσόλες Xbox και υπολογιστές Surface, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της προέρχεται από πελάτες, όπως εταιρείες, σχολεία και κυβερνήσεις. Microsoft Cloud, Azure, συνδρομές στο Microsoft 365, LinkedIn και Dynamics 365 αντιπροσωπεύουν το 51% των συνολικών πωλήσεων.

«Οι μεγάλοι οργανισμοί βελτιστοποιούν τις δαπάνες τους για υπηρεσίες cloud, έναν βασικό τομέα ανάπτυξης για τη Microsoft» υπογραμμίζει ο CEO Σάτια Ναντέλα. Στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, τα έσοδα από το Azure και άλλες υπηρεσίες cloud αυξήθηκαν κατά 42% σε σταθερή νομισματική βάση. Ωστόσο, τον τελευταίο μήνα του 2022, η ανάπτυξη ήταν στο μέσο όρο του 30% και προβλέπεται περαιτέρω επιβράδυνση κατά 4-5 ποσοστιαίες μονάδες το τρέχον τρίμηνο, το οποίο λήγει τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Η πρώτη, «ιστορική» απεργία των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι έμαθε η Barclays από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός - 4 highlights

ASML: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη στο δ' τρίμηνο του 2022 -Αισιόδοξη για τις πωλήσεις του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider