Χρηματιστήριο: «Μάζεψε» τις απώλειες και έμεινε σε απόσταση βολής από τις 1.000 μονάδες

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: «Μάζεψε» τις απώλειες και έμεινε σε απόσταση βολής από τις 1.000 μονάδες
Η ελληνική αγορά αποδείχθηκε ανθεκτική στο αρνητικό κλίμα των μετοχών που καταγράφεται σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Οριακές απώλειες κατέγραψε για την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταφέρνοντας να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την ισχυρή ενδοσυνεδριακή πτώση και να καταφέρνει να μείνει σε απόσταση βολής από τα επίπεδα των 1.000 μονάδων.

Σημειώνεται πως η ελληνική αγορά αποδείχθηκε ανθεκτικά στο αρνητικό κλίμα των μετοχών που καταγράφεται σε Ευρώπη και ΗΠΑ, την ώρα που οι πολιτικές εξελίξεις, με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, να φουντώνουν την -άτυπη-προεκλογική πόλωση.

Υπενθυμίζεται πως το ΧΑ αναμένει το βράδυ της Παρασκευής την ανακοίνωση της Fitch για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας. Τα εταιρικά αποτελέσματα - με τη Mytilineos να ξεκινά δυναμικά την Πέμπτη - αλλά και η αξιολόγηση της Fitch θα καθορίσουν την επόμενη κίνηση της αγοράς.

H εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε 0,01% στις 993,86 μονάδες και ο τζίρος έφτασε κοντά στα 84 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ έγραψε υψηλό στις 1.000,49 μονάδες και χαμηλό στις 987,07 μονάδες.

Ο Large Cap απώλεσε 0,35% στις 2.389 μονάδες, ο Mid Cap ενισχύθηκε 0,03% στις 1.542 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών έπεσε 1,04% στις 728,34 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, απώλειες 2,2% σημείωσε η Alpha Bank και πτώση 1,8% η Εθνική Τράπεζα.

Αντίθετα, κέρδη 14% κατέγραψε η Attica Bank και άνοδο 2,1% ο ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider