Wall Street: Πτωτικές κινήσεις ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Πτωτικές κινήσεις ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων
Αν και ο Dow κινείται προς το «σπάσιμο» ενός τριήμερου ανοδικού σερί, και οι 3 δείκτες είναι προς το παρόν κερδισμένοι σε επίπεδο εβδομάδας. 

Τελευταία ενημέρωση 18:38

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη καθώς η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων βρίσκεται εν εξελίξει, με την ανησυχία για τις επιπτώσεις της αύξησης επιτοκίων και την ενδεχόμενη ύφεση να αντικατοπτρίζονται και στα μεγέθη που ανακοινώσουν μεγάλες εταιρείες του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Αν και ο Dow κινείται προς το «σπάσιμο» ενός τριήμερου ανοδικού σερί, και οι 3 δείκτες είναι προς το παρόν κερδισμένοι σε επίπεδο εβδομάδας.

Στα ταμπλό, ο Dow Jones χάνει 0,87% ή 292 μονάδες στις 33.441 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 1,05% ή 42 μονάδες στις 3.974 μονάδες, ενώ ο Nasdaq «κατρακυλά» 1,34% ή 152 μονάδες στις 11.181 μονάδες.

Εταιρικά νέα

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, αποβραδίς η Microsoft ανακοίνωσε υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών κέρδη για το β' τρίμηνο χρήσης του 2022, αλλά και ένα απογοητευτικό guidance που οδηγεί σε απώλειες την μετοχή της.

Τα «κεφάλια» της Microsoft είναι βέβαια πως η κακή πορεία που έγινε ιδιαιτέρως ορατή τον Δεκέμβριο και έπληξε τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του τεχνολογικού κολοσσού, θα συνεχιστεί.

Σήμερα, η Boeing ανακοίνωσε για το 2022 τις πρώτες θετικές ταμειακές ροές της για πρώτη φορά από το 2018, με την αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών να δοκιμάζεται από την άνοδο του εργασιακού κόστους και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα στο δ' τρίμηνο του περασμένου έτους.

Επιπλέον, η AT&T προσέθεσε μεγαλύτερο αριθμών συνδρομητών για το δ' τρίμηνου του 2022 από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές, με τον αμερικανικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο να ωφελείται από την περίοδο των Χριστουγέννων και τις προωθητικές ενέργειες που έκανε για την προσέλκυση νέων πελατών. Σύμφωνα με το Reuters, η AT&T πρόσθεσε 656.000 συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν 644.800 συνδρομητές.

Ακόμα, υπερδιπλασιασμό κερδοφορίας πέτυχε η Raytheon Technologies στο δ’ τρίμηνο του 2022 καθώς ευνοήθηκε από την ραγδαία άνοδο της ζήτησης για αμυντικό εξοπλισμό η οποία προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μετά το καμπανάκι λήξης στη Wall Street την Τετάρτη αναμένονται και τα αποτελέσματα τριμήνου της Tesla και της ΙΒΜ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Προβλήματα με Teams και Outlook σε όλο τον κόσμο

Απαισιόδοξη η Microsoft: «Το ζοφερό κλίμα στον τεχνολογικό κλάδο θα συνεχιστεί»

Raytheon Technologies: «Άλμα» υπερδιπλασιασμού κερδών δ' τριμήνου λόγω του πολέμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider