Πετρέλαιο: Στα 50 δολάρια «βλέπει» το αργό η Cathie Wood την επόμενη 5ετία - Κάμψη της ζήτησης κατά 30%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Στα 50 δολάρια «βλέπει» το αργό η Cathie Wood την επόμενη 5ετία - Κάμψη της ζήτησης κατά 30%
Σημαντική μείωση της ζήτησης πετρελαίου ακόμα και ως 30% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια προβλέπει η επικεφαλής του επενδυτικού fund ARK Invest, Cathie Wood.

Σημαντική μείωση της ζήτησης πετρελαίου ακόμα και ως 30% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια προβλέπει η επικεφαλής του επενδυτικού fund ARK Invest, Cathie Wood, κυρίως εξαιτίας της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών που επιτρέπουν σε ανθρώπους και εμπορεύματα να μετακινούνται χωρίς τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

«Εκτιμούμε η ζήτηση για πετρέλαιο -που σήμερα υπολογίζεται στα 100 εκατ. βαρέλια ημερησίως- μπορεί να μειωθεί ως και κατά 30% τα επόμενα πέντε χρόνια» τόνισε η Wood κατά την διάρκεια ομιλίας σε πελάτες του fund.

Σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο της ARK Invest, η πτώση της ζήτησης θα επιταχυνθεί εξαιτίας της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και λόγω της αύξησης της αυτονομίας τους, ενώ η επέκταση της ηλεκτροκίνησης σε ταξί και λεωφορεία θα «σπρώξει» ακόμα χαμηλότερα τη ζήτηση για «μαύρο χρυσό», γεγονός που αναπόφευκτα θα επηρεάσει και τις τιμές του εμπορεύματος, οι οποίες έχουν μπει με το «δεξί» στο νέο έτος, κυρίως εξαιτίας της επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, η Wood εκτιμά πως οι τιμές του αμερικανικού αργού θα μπορούσαν να βρεθούν ακόμα και στα επίπεδα των 50 δολαρίων/βαρέλι σε περίπτωση που επαληθευτεί το σενάριο για πτώση της ζήτησης κατά 30%.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, το αμερικανικό WTI «έκλεισε» με μικρά κέρδη λίγο πάνω από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια του brent, διαμορφώθηκαν στα 86,34 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θα είναι το ασήμι η μεγάλη «έκπληξη» του 2023; - Τα υψηλά 9 ετών και η μείωση των αποθεμάτων

Goldman και BofA προειδοποιούν για τέλος στο ράλι κερδών των ευρωπαϊκών μετοχών

gazzetta
gazzetta reader insider insider